Sunday, 10 November 2013

GAMBAR TERKINI: KEBAKARAN DI KAMPUNG PULO HILIR (UPDATED)

-SEHINGGA ENTRI INI DIPOSTING, PIHAK BOMBA MASIH LAGI BERUSAHA MEMADAMKAN API! KITA DOAKAN IANYA TIDAK AKAN MEREBAK MENJADI KEBAKARAN YANG LEBIH BESAR!-Satu kebakaran melibatkan beberapa buah rumah di Kampung Pulo Hilir, Petra Jaya di Bandaraya Kuching sebentar tadi.

Sehingga entri ini di tulis, pihak bomba masih lagi berusaha memadamkan api.

Butir-butir kejadian samaada ada melibatkan kecederaan mangsa massih belum dapat dipastikan.

UnReportedNews™® akan meng'update"kan sebarang perkembangan berkaitan kejadian ini. 

PS: Terimakasih kepada rakan FB (Fadlullah Abdullahyang mengirim gambar-gambar ini (di atas)
Terkini: (jam 7:30 malam), difahamkan kebakaran bermula lebih kurang jam 4 petang tadi dari sebuah rumah sebelum merebak ke rumah berdekatan.

Dua rumah yang hangus terbakar dimiliki oleh Mohamad Abdul Gafar dan "Nek Lehot". Alhamdullillah tiada kecederaan yang dilaporkan. 

Rumah-rumah di Kampung Pulo didirkan agak berdekatan dari satu dengan lain namun tahniah buat pasukan bomba yang berjaya mengawal kebakaran dari merebak ke rumah-rumah yang berdekatan.

Sementara itu, ADUN Pantai Damai Haji Abdul Rahman Junaidi telah melawat tempat kejadian dan mangsa.

-UnReportedNews™®

1 comment:

  1. Amat sedih.Syabas kpd pihak Bomba.Terima kasih kpd YB Dr Abd Rahman di atas keprihatinan dan tindakan awal beliau.Diharap pihak Kebajikan dan Menterinya bertindak segera.

    Kepada mangsa2 kebakaran bersabarlah.

    ReplyDelete

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List