Monday, 27 April 2015

Cubaan DAP Sarawak "Terjah" Ketua Menteri Gagal!!!


KUCHING: DAP Sarawak dilihat cuba menjadi 'hero' dengan menyerahkan lebih 19,000 tandatangan penduduk Sibu kepada Ketua Menteri Datuk Patinggi Tan Sri Haji Adenan Satem bagi menggesa tol di Jambatan Lanang, Sibu dimansuhkan.

Pengerusinya, Chong Chieng Jien bersama-sama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) daripada DAP yang mahu menyerahkan tandatangan tersebut namun tidak berjaya.

Difahamkan ADUN DAP berkenaan, tidak dilayan yang cuba 'menerjah' untuk berjumpa Ketua Menteri yang menghadiri majlis penerimaan zakat perniagaan dan penyampaian sumbangan kerajaan di Dewan Undangan Negeri (DUN) hari ini.

Gesaan tersebut dilihat tidak diperlukan kerana Adenan sendiri sebelum ini pernah memaklumkan bahawa rundingan mengenai tol Jambatan Lanang sedang dijalankan oleh kerajaan negeri.

Sebelum ini, Adenan telah menyatakan akan mengumumkan keputusan kerajaan sama ada menurunkan atau memansuhkan tol Jambatan Lanang sebelum pertengahan tahun ini. (Baca sepenuhnya-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List