Sunday, 22 September 2013

HUBUNGAN PAKATAN RAKYAT DENGAN KOMUNIS?

-PENYOKONG-PENYOKONG PAKATAN RAKYAT SEHARUSNYA MEMIKIRKAN KEWARASAN MEREKA UNTUK TERUS MENYOKONG PARTI YANG SECARA TERANG-TERANGAN MENYOKONG KOMUNIS DENGAN TINDAKAN MENGHANTAR WAKIL MEREKA UNTUK MEMBERI PENGHORMATAN TERAKHIR KEPADA BAPAK KOMUNIS; CHIN PENG! LU ORANG MEMANG DUNGU LAH! KEKEKE!!!-

Tian Chuan & menantu Pemimpn PKM Abdullah CD, Anas ketika melawat mayat Chin Peng
Naib Presiden PKR, Tian Chua dilaporkan KiniTV telah menghadiri penghormatan terakhir kepada Chin Peng di kuil Wat That Thong pada Sabtu.

Tian Chua berkata Chin Peng dan generasinya telah membentuk peta Asia Tenggara hari ini dan dia perlu diiktiraf sebagai sebahagian daripada sejarah Malaysia.

“Tiada siapa yang harus memanipulasi sejarah untuk mendapatkan kepentingan politik,” kata Tian Chua.

Sebelum ini, Tian Chua dalam laman Twitternya menyifatkan bekas Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya (PKM) itu sebagai pejuang kemerdekaan dan pemergiannya adalah satu kehilangan kepada negara.

“Pada hari Malaysia ke-50 tahun, kita kehilangan seorang patriot yang telah berjuang untuk kemerdekaan negara. Bersemadi dengan aman Chin Peng),” katanya.

Kenyataan itu bagaimanapun disambut dengan kemarahan pengikutnya di laman sosial tersebut.

“Sampah. Anda (Tian Chua) beritahu LKS (Penasihat DAP, Lim Kit Siang) berhenti buat kenyataan gila,” respon A. Chandrakumanan, salah seorang pengikut Tian Chua di Twitter.

MrAlip pula sinis merujuk Tian Chua dengan berkata: “Lagi dalang pengganas.”

Chin Peng merupakan ketua gerila PKM yang berjuang menentang British dan angkatan Komanwel untuk menubuhkan sebuah negara komunis.

Pemberontakan komunis bagaimanapun gagal dan dia hidup dalam buangan di Thailand dan tidak dibenarkan untuk kembali dalam Malaysia. - AIDCNews 22/09/13 

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List