Wednesday, 25 September 2013

CUBAAN SELUDUP ABU BANGKAI BAPAK KOMUNIS CHIN PENG?

-DUA SUSPEK DI TAHAN DI LAPANGAN ANTARABANGSA PULAU PINANG KERANA CUBA MENYELUDUP BARANGAN BERKAITAN DENGAN BAPAK KOMUNIS CHIN PENG PATUT DITARIK KEWARGANEGARAAN MEREKA! BIAR SAMA JUGAK DENGAN CHIN PENG YANG DAH MAMPOS TU TAK BERKERAKYATAN! KEKEKE!!-

Salah seekor dari babi  yang cuba menyeludup barangan bapak komunis diiringi polis 
Polis menahan dua lelaki yang baru tiba di Lapangan Terbang Antrabangsa Pulau Pinang dari Bangkok, Thailand kerana membawa beberapa barangan yang mempunyai kaitan dengan Parti Komunis Malaya (PKM) malam tadi.

Kedua-dua mereka yang berusia 59 dan 66 tahun ditahan sebaik sahaja tiba dari negara jiran menaiki pesawat Thai Airways yang mendarat pada pukul 9.50 malam.

Mereka kemudian dibawa ke Balai Polis Bayan Baru untuk siasatan lanjut.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, hasil pemeriksaan polis, dua lelaki itu membawa masuk beberapa barang seperti cakera padat, buku, video, cenderahati yang tertera perkataan 'Kenangan Abadi Almarhum Chin Peng'.

"Polis menahan mereka kerana berada dalam keadaan mencurigakan dan setelah memeriksa dua bagasi yang dibawa, kita menemukan pelbagai barangan itu.

"Buat masa ini kita sedang menyiasat latar belakang dua lelaki ini. Lelaki berusia 59 itu berasal dari Hong Kong manakala yang berusia 66 tahun itu rakyat tempatan," katanya dalam sidang akhbar di Balai Polis Bayan Baru lewat malam tadi.

Menurut Abdul Rahim, kedua-dua mereka kini ditahan untuk membantu siasatan mengikut Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 2012.

"Kedua dua suspek tiada mempunyai hubungan persaudaraan dan polis sedang menyiasat motif mereka membawa masuk barang tersebut," katanya. -UM

-UnReportedNews™®

1 comment:

  1. Chinese Always BABII.. cm mane layan baik pon sikap BABI dlm diri mreka xkn hilang!! Tarik semula datoship yg di berikan. Heran knpa Sultan dan Raja2 Melayu masih murah hati nk beri gelaran2 besar pd Cina?? Harap hentikan. Kalau nk beri jugak buat interview dlu, fasih Bahasa Melayu dn berjanji takkan khianat pd Negara.

    ReplyDelete

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List