Monday, 8 April 2013

PEMALSUAN SURAT ULAMA ISLAM TERKEMUKA DR YUSOF AL QARDAWI BERTUJUAN "MEMULIH IMEJ KOTOR" ANWAR IBRAHIM

-DASAR MUKA PENIPU YANG JENIS LANGSUNG TAK TAHU ERTI MALU, NYATA  ANWAR BERSUNGGUH-SUNGGUH BERUSAHA UNTUK MENYAKINKAN ORANGRAMAI YANG BELIAU MENDAPAT SOKONGAN ULAMA ISLAM TERKEMUKA BERKENAAN TERSEBUT AGAR MENGHILANGKAN IMEJ "PELIWAT" (KES SAIFUL BUHARI) MENYELUBUNGINYA KINI! TAKKANLAH SAMPAI TAHAP SERENDAH & SEHINA TU PERMAINAN PEMBOHONGAN ANWAR. DAH TERDESAK KOT? APASAL TAK MINTAK SURAT SOKONGAN DARI PEJABAT RESIDEN ATAU DO SEKALI? KEKEKE!!!-

Naib Presiden Perkasa Datuk Zulkifli Noordin mendakwa pakatan pembangkang telah memalsukan satu surat kononnya datang dari ulama tersohor Prof Dr Yusuf al-Qardawi ulama terkemuka dunia Islam sebagai tanda sokongannya terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri.

Zulkifli yang juga bekas peguam bela Anwar dalam kes liwat I di petik AIDC sebagai berkata, pihaknya telah mendapat salinan ‘surat’ bertarikh 2 Mac 2013 tersebut yang telah dicetak kira-kira satu juta sebagai bahan kempen pakatan untuk Pilihanraya Umum ke-13.

“Mereka telah cetak hampir satu juta risalah, konon cerita syeikh Yusof Al Qardawi, ulama besar akan menyokong Anwar Ibrahim.

“Mereka palsukan…kononnya Syeikh Yusof Qardawi menulis surat menyokong seorang peliwat, seorang biseksual, seorang yang rosak akhlak untuk menjadi Perdana Menteri kita,”katanya dalam Perhimpunan Selamatkan Selangor di Shah Alam, 6 April.

Allah Maha Kaya, Maha Adil dan Maha Menyayangi, kerana sebaliknya, ulama terkemuka dunia Islam tersebut dilihat memberi sokongan kepada kepimpinan Perdana Menteri Dato’ Seri Najib Tun Razak menerusi surat penghargaan peribadinya kepada Najib sebagai respons dan pengiktirafan di atas keberanian Najib melawat Semenanjung Gaza, Palestin berserta isterinya Datin Seri Rsmah Mansur tidak berapa lama dulu.

Menerima surat penghargaan peribadi dari ulama tersohor Prof Dr Yusuf al-Qardawi, ulama terkemuka dunia Islam adaah satu penghormatan yang tertinggi dar sudut mata masyarakat Islam seluruh dunia dan ya, Najib telah menerima surat penghargaan peribadi dari ulama tersohor Prof Dr Yusuf al-Qardawi dan ya, surat tersebut sememangnya asli dan bukan palsu, sepertimana yang di dakwa oleh Datuk Zulkifli Noordin mengenai surat milik Anwar Ibrahim yang kononnya dari Prof Dr Yusuf al-Qardawi sebenar surat palsu untuk beberapa tuuan tertentu.

Dalam permulaan surat itu, tanpa berselindung Al-Qaradawi memanjatkan doa memohon kepada Allah S.W.T semoga terus mengurniakan keberkatan serta rahmat kepada Dato’ Seri Najib dalam melaksanakan tanggungjawab demi mencapai matlamat kemajuan, kestabilan dan keselamatan rakyat Malaysia dan global.

Al-Qaradawi 
Surat penghargaan Al-Qaradawi ini merupakan tamparan hebat kepada pembangkang. Ia langsung tak terjangka oleh sesiapa memandangkan selama ini gerombolan pembangkang sering menggambarkan ulama tersohor itu agak dingin dengan kepimpinan negara.

Adalah satu kebiasaan Anwar memanipulasi nama Al-Qaradawi dalam usaha mencipta persepsi umum supaya dirinya dilihat berada di pihak yang benar dan mendapat sokongan ulama terkemuka itu dalam usahanya menjatuhkan kepimpinan Najib dan Kerajaan Malaysia.

Lantaran itu tidaklah menghairankan apabila ramai di kalangan pemimpin pembangkang sering mendabik dada konon perjuangan mereka menentang Barisan Nasional (BN) sentiasa mendapat sokongan dan restu dari tokoh ulama terkemuka dunia Islam itu.

Malah gerombolan pembangkang sering mempropagandakan kononnya Al-Qaradawi mempunyai hubungan yang agak akrab dengan ketua Umum PKR dan amat bersimpati dengan nasib Anwar yang dikatakan telah dianiaya oleh Najib dalam isu liwat.

Tanpa disedari umum, khilaf pandangan Al-Qaradawi dalam isu liwat Anwar itu sebenarnya tercetus dari kejayaan manipulasi hubungan rapat beberapa pemimpin PAS dan PKR dengan seorang anak Al-Qaradawi. Dari situlah munculnya desas desus hubungan dinginnya dengan Kerajaan Malaysia.

Lagi pun jika benar Al-Qaradawi berpegang teguh pada pandangan bahawa pertuduhan liwat terhadap Anwar adalah konspirasi Kerajaan Malaysia, tentunya tidak sesekali ulama terkemuka itu sanggup mendoakan kebaikan untuk sebuah pemerintahan yang dikatakan zalim, bukan begitu?. 

Berkemungkinan besar perubahan pandangan ulama tersohor ini bertitik tolak dari perilaku Anwar sendiri yang pernah mengikrarkan kesediaannya untuk menjaga keselamatan negara Israel, satu ikrar yang bersifat pengkhianatan terhadap perjuangan rakyat Palestin.

Selain itu, kesediaan Ketua Umum PKR itu mengambil mudah mengiktiraf aktiviti LGBT dan turut memberi sokongan terhadap kegiatan liberalisme dan pluralisme juga diketahui amat tidak disenangi Al-Qaradawi dan ramai ulama lain di dunia Arab.

Ternyata kebenaran sememangnya pahit bagi penyokong pembangkang. Realiti sebenar langsung tidak seperti yang digambarkan oleh Anwar, sebaliknya amat tinggi pengharapan Al-Qaradawi untuk melihat Malaysia di bawah kepimpinan Najib terus memacu kebangkitan dan ketamadunan umat Islam.

Kegelojohan Anwar mahu mendaki puncak pemerintahan telah menjerat dirinya sendiri, langkah mendekati golongan LGBT , liberalisme dan pluralisme tidak menjadikannya berada di pihak yang benar sebaliknya mendedahkan lagi dirinya di pihak yang songsang dan bersalah.

Doa yang dilafazkan oleh Al-Qaradawi itu cukup simbolik dan bagaikan satu pengiktirafan terhadap kepimpinan Dato’ Seri Najib dan Kerajaan Malaysia. Paling penting ia menunjukkan keyakinan ulama tersohor itu yang Kerajaan Malaysia di bawah pimpinan Najib sudah berada di landasan yang betul dan benar. (sumber)

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List