Monday, 29 September 2014

Tu Dia .. Nuar Mula Main "Remote Control" Azmin


Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim “mengarahkan” Menteri Besar baru Selangor Azmin Ali agar mendedahkan senarai syarikat dan individu yang dikatakan mendapat manfaat jutaan ringgit daripada rundingan air yang ditandatangani oleh Tan Sri Khalid Ibrahim.

Anwar yang dipetik oleh Malaysiakini sebagai berkata, Azmin sudah diberitahu agar menyenaraikan individu atau pemegang saham disebalik syarikat-syarikat berkaitan.

“Demi ketelusan, rakyat Selangor patut tahu siapa yang mendapat manfaat daripada kontrak itu,” katanya lagi.

“Saya tidak kisah jika orang ramai mendapat faedah daripada rundingan itu,”

“Tetapi siapa yang akan membayarnya?... Rakyat Selangor,” katanya secara sinis.

Anwar berkata demikian dihadapan kira-kira 300 orang yang menghadiri ceramah menentang Akta Hasutan 1948 di Seberang Jaya, Pulau Pinang malam sabtu lepas.

Kenyataan Anwar tersebut secara tidak langsung seolah-olah mengesahkan bahawa beliau sebenarnya yang berkuasa dan mengawal Menteri Besar Selangor yang baru.

Sehubungan itu, mantan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid dilaman Facebooknya berkata, beliau mengalu-alukan semua pihak termasuk Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menyemak dan menyiasat semua perjanjian yang ditandatanganinya. - Sarawakiana

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List