Monday, 1 September 2014

GUAN ENG CABAR KPN DEBAT ISU PPS PULAK?


Apek ni macam takde keje lain ker? Apekebenda faedahnya nak berdebat Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar untuk berdebat berhubung penahanan anggota Pasukan Peronda Sukarela (PPS).

"Bagaimana beliau (Khalid) ingin beri penjelasan berhubung kenyataannya (dengan melabel mereka sebagai samseng ... saya cabar beliau untuk berdebat mengenai isu ini," katanya kepada pemberita ketika ditemui di luar Ibu Pejabat Polis Daerah George Town pagi tadi.

Pada hari Ahad, polis menahan 154 anggota PPS Pulau Pinang kerana ingkar amaran supaya tidak menjalankan sebarang aktiviti selepas mendapati pasukan itu sebuah pertubuhan haram yang tidak berdaftar dengan Pendaftar Pertubuhan (ROS).

Khalid dilaporkan berkata kesemua anggota PPS termasuk tujuh wanita itu ditahan pada pukul 10.15 pagi Ahad di kawasan Padang Kota, di sini bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 41 Akta Pertubuhan kerana tidak berdaftar dengan ROS.

PS: Memang tidak relevannya kalo Gyuan Eng nak menyamakan Jawatankuasa Kemajuan & Keselamatan Kampung (JKKK) dengan PPS kerana JKKK atau mana-mana entiti yang berkaitan dengan keselamatan adalah perlantikan dari kerajaan persekutuan. Benda sebegini pun Ketua Menteri Pulau Pinang tak taw ker? Nak berdebat dengan KPN konon!!! KahKahKah!!!

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List