Saturday, 20 July 2013

SEKUMPULAN 218 BANDUAN MELARIKAN DIRI!

-KEPADA PENDUDUK DI KUCHING, SARAWAK, PERASAN TAK ANDA SEMUA AKAN KEHADIRAN HELIKOPTER POLIS BERLEGAR-LEGAR DI ANGKASA DI PELUSUK BANDARAYA SEMALAM? ITU BERKEMUNGKINAN HANYALAH LANGKAH PENCEGAHAN PIHAK KESELAMATAN NEGARA SEANDAINYA BANDUAN YANG MELARIKAN DIRI PENJARA INDONESIA TERSEBUT BERJAYA MELOLOSKAN DIRINYA KE SINI!-

Risau jugak apabila mendengar helikopter asyik berlegar-legar di udara di kawasan Bandaraya Kuching pada malam semalam tapi rupa-rupanya pihak polis yang mengambil initiatif membuat langkah-langkah pencengahan berkaitan dengan banduan-banduan yang telah lolos dari penjara di Indonesia. 

Sumber memberitahu UnReportedNews™®, walaupun peratusan peluang untuk banduan-banduan tersebut meloloskan diri hingga ke sini amatlah tipis sekali namun pihak berkuasa berkemungkinan tidak mahu mengambil sebarang risiko. Syabas, kepada PDRM dan KDN!
  
Bernama pada Julai 17, melaporkan seminggu selepas 218 banduan melarikan diri dari penjara Tanjung Gusta, Medan, Sumatera Utara, kejadian serupa berlaku pula melibatkan 11 tahanan polis di Penjara Baloi, Kota Batam, Kepulauan Riau awal hari ini (Rabu).

Mereka yang melarikan diri merupakan tahanan kes dadah yang ditempatkan di situ oleh Polis daerah Barelang dan Ibu Pejabat Kontinjen Polis Kepulauan Riau.

Mereka mengumpil jeriji tingkap di pejabat ketua penjara itu dengan menggunakan besi katil yang dibawa dari sel mereka dan meloloskan diri semasa petugas penjara sedang melakukan pergantian tugas.

Polis telah melancarkan operasi memburu tahanan itu dan sedang menyiasat motif mereka melarikan diri.

Sementara itu, Polis Indonesia masih memburu lebih 100 banduan Penjara Tanjung Gusta.

Laporan menyebut bahawa setakat ini 102 banduan Penjara Tanjung Gusta itu telah ditangkap semula.

Banduan yang masih bebas itu termasuk empat orang anggota kumpulan pengganas yang terlibat dalam kes rompakan Bank CIMB Niaga di Medan dan serangan ke atas Balai Polis Deli Serdang, Sumatera Utara. 

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List