Friday, 24 May 2013

CHEGU BARD PULAK CABAR ZAHID TANGKAP DIER?

-DEPA BOLEH LE MELALAK SEKARANG, KANG TIDOQ PAKAI "SPENDER STOPA" SEMALAM DUA DALAM LOKAP BARU DEPA RASA! KEKEKE!!!-

Himpunan “Suara Rakyat 505” pada Sabtu ini akan tetap diteruskan meskipun beberapa pemimpin Pakatan Rakyat (PR) dan badan bukan kerajaan (NGO) pro-pembangkang semakin ramai ditangkap kerana disyaki mengeluarkan kenyataan yang berbuar hasutan dan boleh menimbulkan keganasan.

Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin (Chegubard) menegaskan meskipun beliau sendiri ditahan pihak polis namun anak muda tekad untuk merealisasikan himpunan itu yang bakal mengumpulkan ribuan rakyat untuk menuntut sistem demokrasi yang adil dan membantah penipuan dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), pada 5 Mei lalu.

“SAMM antara penggerak utama himpunan #SuaraRakyat505 di Padang Timur (Amcorp Mall) tetap bertekad untuk memastikan himpunan mencapai matlamat, walaupun che'GuBard sendiri ditahan.

“Setakat ini juga, terdapat cubaan pihak polis untuk memberkas che'GuBard tetapi masih gagal,” katanya yang dipetik daripada kenyataan medianya, hari ini.

SAMM juga mengutuk sekeras-kerasnya tindakan tidak bertamadun pihak berkuasa yang telah menangkap Naib Presiden PKR, Chua Tian Chang; Pengerusi Asalkan Bukan Umno (ABU), Haris Ibrahim dan pemimpin veteran, Thamrin Ghaffar.

“Siri tangkapan itu bermula apabila Adam Adli dicekup lewat minggu lalu, dijangka akan berterusan dengan beberapa lagi tangkapan.

“Negara seolah-olah berada dalam keadaan 'belum merdeka' ketika mereka yang bersuara bercakap benar disumbatkan ke dalam lokap seterusnya didakwa atas akta yang sepatutnya telah dimansuhkan,” tegasnya sambil menyifatkan penangkapan itu sebagai bukti kegagalan transformasi Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak susulan Barisan Nasional tidak mendapat sokongan majoriti rakyat Malaysia.

Chegubard juga mendakwa penangkapan itu sebagai berat sebelah kerana rakyat Malaysia dilayan umpama penjenayah besar berbanding penceroboh Sulu di Lahad Datu, Sabah yang mendapat layanan selesa.

“Inilah Malaysia, rakyat perlu bangkit membetulkan negara ini! (sumber

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List