Sunday, 29 December 2013

GAMBAR: KALAU CHEGU BARD ADA, PASTI SUDAH KENA "NGAP SAYOT"!

-RATUSAN PEMUDA-PEMUDA TURUN KE HADAPAN RUMAH KETUA MENTERI SARAWAK UNTUK MEMPERTAHANKAN MARUAH PEMIMPIN YANG AMAT KAMI SAYANGI! MALANGNYA, MAKHLUK YANG BERNAMA CHEGU BARD ITU TIDAK ADA, KALAULAH DIA ADA, PASTI KAMI AKAN BERI "KENANGAN MANIS" YANG MUNGKIN BELIAU TIDAK AKAN LUPAKAN DI SEPANJANG HIDUPNYA! KEKEKE!!!-


Chegu Bard atau yang nama sebenarnya Badrul Hisyam Shahrin, aktivis Malaysia dan ahli Parti Keadilan Rakyat memang lelaki yang dayus, bacul dan tidak mempunyai telur.

Sehingga jam 6 petang ini, beliau yang di uar-uarkan ke Sarawak dan mengepalai demonstrasi yang dirancang diadakan di hadapan kediaman Ketua Menteri Sarawak pada jam 2.30 petang hari ini tidak berani menunjukkan mukanya, sedangkan beliau sememang sudah tiba di Sarawak!

Hampir 200 wakil-wakil pemuda dan penyokong PBB dari seluruh pelusuk Sarawak pimpinan Dato Idris Buang telah "menziarahi" kawasan hadapan rumah Ketua Menteri namun kelibat makhluk yang begitu "dirindui" oleh anak-anak muda Sarawak khususnya kumpulan yang ada petang tadi tidak muncul tiba.

Bahkan kawasan tersebut telah dikawal rapi oleh pihak Berkuasa yang bertugas.

Apa-apapun, Chegu Bard mesti berfikir dua kali selepas ini jika nak mencabar anakmuda di Sarawak ini kerana sesungguhnya kami hanya takut kepada Tuhan, akur kepada undang-undang, taat setia kepada pemimpin namun tidak sama sekali gentar dengan manusia, apatah lagi kepada makhluk kerdil seperti dirinya!


-UnReportedNews™®

5 comments:

 1. Tabik sama anak muda Sarawak...hapuskan pengkhianat negara.

  ReplyDelete
 2. ingat nak main2 dgn anak sarawak. sekali jerkah, kecut telur cg bard langsung tak berani keluar bilik hotel. esok amik flight balik kl.

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. diserawak kecut telur,tapi disemananjung jual telur tembelang.

   Delete
 4. Syabas sdr2.
  Pertahankan hak.BN menang majoriti besar di Sarawak.Maka adalah hak parti BN Sarawak mpertahankan kedudukan Ketua Menteri yg dipilih secara sah mengikut undang2.Menggulingkan kerajaan melalui protes jalanan adalah bukan demokrasi namanya.

  ReplyDelete

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List