Friday, 30 November 2012

IKRAR KELAB PENYOKONG BN SARAWAK

-AHLI KELAB PENYOKONG BARISAN NASIONAL (BNBBC) SARAWAK AKAN MELIPAT GANDAKAN USAHA MEMBANTU AHLI PARLIMEN DI KAWASAN MASING-MASING UNTUK MENDAPAT MANDAT DAN SOKONGAN RAKYAT DALAM PRU KE 13 YANG AKAN DATANG!!! PERGHHH...CAYALAH BN SARAWAK! KEKEKE!!!-
Pengerusi BNBBC Sarawak Abdullah Haji Saidol memberi jaminan kata sepakat yang telah dicapai oleh semua ahli-ahli BNBBC yang mereka akan berkerja keras dan bersungguh-sungguh membantu semua Ahli Parlimen BN "menang besar" dalam PRU nanti demi untuk mengekalkan kerajaan BN yang sedia ada.

Demikianlah "ikrar" yang dilafaz secara spontan oleh Abdullah, yang juga merupakan ADUN SEMOP dalam ucapan kata-kata aluannya pada Majlis makan Malam BNBBC 2012 di sebuah hotel yang terkemuka di Bandaraya Kuching ini malam semalam.

Ketua Menteri Pehin Seri Haji Abdul Taib Mahmud yang ditemani isterinya, Puan Ragad Kurdi-Taib sebagai tetamu jemputan terhormat majlis tersebut pada malam itu kelihatan dilihat tersenyum dan menepuk tangan sebagai tanda sokongannya kepada ikrar BNBBC.

BNBBC juga berikrar akan berusaha menguatkan lagi rasa sayang dan setia kepada BN ke tahap yang mantap dan lebih meyakinkan, di samping menumpukan perhatian untuk memupukkan semangat mempertingkatkan dan memperbaiki prestasi BN dari semua sudut.

Terlebih dahulu, Abdullah, yang juga merangkap Ketua Setiausaha kepada Pejabat Ketua Menteri mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan terhadap ahli-ahli BNBBC yang telah menjalankan tugasan yang baik dalam Persidangan DUN Sarawak ke-17 ini.

Dengan nada hormat, Abdullah turut memohon maaf dari Speaker Dewan DUN Datuk Amar Mohammad Asfia Awang Nasar yang juga hadir sama sekiranya ada kesalahan atau ketelanjuran bahasa yang dilakukan oleh mana-mana ahli BNBBC di sepanjang masa sesi sidang DUN Sarawak yang di langsungkan selama tujuh hari (bekerja) bermula dari 19hb hingga (28th November 2012) lalu.
 
 
Sesi persidangan DUN ini telah mempamirkan peningkatan kualiti perbahasan telah membanggakan dan ianya dijangka akan terus meningkat dengan beberapa pendekatan terbaru, termasuk aspek kematangan dan pengalaman, terutamanya kepada ADUN-ADUN yang baru yang telah memegang jawatan tersebut selama 19 bulan setelah PRN yang lepas.
 
Difahamkan, peningkatan yang begitu drastik adalah kerana initiatif dan sikap pro-aktif ahli-ahli BNBBC yang sentiasa memperkasakan diri, baik dengan pengetahuan am, socio, economi mahupun politik domestic atau luar negara yang terkini dalam persediaan mereka menghadapi sesi sidang DUN kali ini.
 
Rata-rata mereka berkebolehan, baik sewaktu mempertahankan usul-usul yang dibangkit oleh rakan mereka atau membidas segala tohmahan dengan kenyataan yang berfakta dan  relevan dengan segala isu yang dilemparkan.
 
ADUN Pakatan Pembangkang Sarawak yang selama ini berani bersuara lantang dan bagaikan memperolokan barisan ADUN BN kerana rata-rata pembangkang adalah dari golongan (peguam) yang memahami seluk beluk undang-undang telah mengeksploitasikan kemahiran mereka secara maxima  sehingga situasi sidang DUN di "transformasi"kan menjadi kamar mahkamah pula.
 
Namun era Ketua DAP Sarawak Wong Ho Leng (ADUN Bukit Assek-DAP) mahupun Chong Chen Jen (ADUN Kota Sentosa-DAP) yang sebelum ini, suaranya (yang berteriak) sering berkumandangan menganggu-gugat perjalanan persidangan bagaikan  telah di "nuetralisasi"kan ke tahap minima pada sidang DUN kali ini dengan meningkatnya penglibatan ahli-ahli BNBBC terutamanya sewaktu sesi debat.
 
Berbalik kepada majlis tersebut, pemenang bagi beberapa acara sukan anjuran BNBBC baru-baru ini juga menerima hadiah namun ADUN Pantai Damai Dr Haji Abdul Rahman Junaidi telah mempamirkan kemahirannya bersukan apabila menjuarai acara menembak dan sukan boling.
 
-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List