Wednesday, 22 October 2014

Seminggu Nak "Penjara-Kajang-Move", Nuar Brahim Mula Meroyan


Entah apa yang difikirkan oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sehingga beliau semalam mengeluarkan kenyataan yang "tiada sebab lagi" untuknya di penjarakan.

Yakin akan keputusan Mahkamah Persekutuan pada minggu depan akan memihak kepadanya dan beliau tidak akan dipenjarakan, Anwar berkata, tiada lagi sebab yang timbul, sama ada dari segi perundangan mahupun politik untuk menyabitkan dirinya dengan kesalahan itu.

Anwar yang dipetik dari Malaysiakini sebagai berkata, "Keputusan Mahkamah Rayuan menjatuhkan hukuman penjara ke atas saya awal tahun ini hanyalah untuk menghalang saya dari bertanding dalam pilihan raya kecil DUN Kajang."

"Kenapa tak berjaya? Fakta tak ada. Tiada bukti. Dia nak guna alasan apa? Pilihan raya (kecil) Kajang dah lepas." katanya kepada pemberita.

Kita semua tahu siapa Anwar sebenarnya, kita tahu bertapa bergeliganya Anwar Ibrahim, lebih-lebih lagi apabila masuk bab-bab memberi alasan nak melepaskanj diri, memanipulasikan orang dan sebagainya.

Anwar hanya ingin meracuni pemikirannya penyokongnya yang hukuman penjara yang telah dijatuhkan terhadapnya hanya dirancang untuk menghalang beliau bertanding di PRK Kajang.

Perlu di ingatkan, proses undang-undang berkaitan kes liwat ini telah begitu lama dijalankan (itupun setelah lebih daripada 6o kali penundaan kes atas permintaan pihak Anwar), jauh lebih lama dari PRK Kajang (yang juga telah dirancang oleh pihak Anwar sendiri).

Jadi alasan "tiada sebab lagi" untuk beliau dipenjarakan tidak boleh digunapakai dalam hal ini kerana beliau sememangnya telah didapati salah oleh mahkamah kerana meliwat bekas pembantunya, Saiful Bukhari Azlan!

Liwat tetap liwat! 

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List