Tuesday, 18 June 2013

PENGENDALI LAMAN WEB JIWANG.ORG DITAHAN!

-SUSPEK DIPERCAYAI MEMPEROLEHI RATUSAN RIBU RINGGIT MENERUSI LANGGANAN & PENJUALAN RUANG IKLAN DI LAMAN WEB TERSEBUT DIBERKAS & PERALATAN ICT BERNILAI RATUSAN RIBU RINGGIT DIRAMPAS DALAM SERBUAN POLIS DI KELANTAN BARU-BARU INI!-


Sebuah laman web perkongsian muzik yang beroperasi secara haram di Kubang Kerian, Kelantan berjaya dilumpuhkan dengan penahanan pengendali laman web popular, jiwang.org.

Sebuah pasukan yang diketuai bahagian penguatkuasaan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (KPDKK) melakukan serbuan ke atas rumah suspek pada 11 Jun lalu, dalam operasi membanteras muzik cetak rompak di negara ini.

Ketua Pengarah Bahagian Penguatkuasaan KPDNKK, Mohd Roslan Mahayudin yang dipetik mStar sebagai berkata, suspek dipercayai memperoleh ratusan ribu ringgit menerusi langganan dan penjualan ruang iklan di laman web tersebut yang kebanyakannya melibatkan muzik tempatan.

"Kami merampas peralatan ICT bernilai RM30,000 dalam serbuan itu dan suspek diberikan jaminan polis di Kubang Kerian," kata Roslan kepada pemberita di Putrajaya siang tadi.

-UnReportedNews™®

1 comment:

  1. slm mohon dipautkan blog Tasek Gelugor Portal...blog tuan telah pun dipautkan di TGP...

    ReplyDelete

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List