Tuesday, 13 November 2012

MELAYU DALAM PKR, PAS & DAP SARAWAK SETUJU BOLEH MURTAD?

-TUHAN MENGURNIAKAN MULUT UNTUK MANUSIA BUKAN HANYA UNTUK MENGANGGA DAN MAKAN NAMUN KEISTIMEWAAN BERSUARA, MENYATAKAN PENDIRIAN, SEHINGGA KINI SORANG PUN BELUM BERSUARA, TAKDE TELOQ KER?KEKEKE!!!-
Setakat ni, PKR dan PAS Sarawak, terutama pemimpin pembangkang kaum Melayu belum menyatakan pendirian mereka terhadap kenyataan kontroversi Naib Presiden PKR Nurul Izzah Ibrahim mengenai hak untuk murtad termasuk kaum Melayu.
 
Nurul yang juga Ahli Parlimen Lembah Pantai dan anak kepada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dilaporkan membuat kenyataan tersebut di sebuah forum bertajuk "Negara Islam: Versi Mana; Tanggungjawab Siapa?" di Subang Jaya pada November 3 lepas.
 
Forum tersebut juga telah di hadiri oleh ketua PKR Sarawak Baru Bian yang telah di uar-uarkan sebagai bakal "Ketua Menteri Sarawak" selepas PRU ke 13 ini kelihatan terhangguk-hangguk malah bertepuk tangan tanda bersetuju menyokong kenyataan Nurul itu.
 
Sudah hampir dua minggu, kenyataan tersebut di buat namun tiada seorang pemimpin pembangkang Sarawak berbangsa Melayu pun berani bersuara menyatakan pendirian mereka terhadap isu ini SECARA UMUM. (Got no balls kah? Or balls in someone's grasps and afraid of being squeezed?)
 
Adakah betul akan satu peribahasa Melayu lama; Diam tanda bersetuju? Iaitu jika tiada bantahan maka ertinya mereka ini bersetuju.Kemungkinan PEMIMPIN-PEMIMPIN MELAYU SARAWAK dalam PAS, PKR mahupun DAP bersetuju pendirian librealisme melampau Nurul Izzah, bagaimana pula pendirian penyokong-penyokong pembangkang berbangsa Melayu di Sarawak pada peringkat akar-umbi?


Nak juga terus jadi "Pak Turut atau Pak Sanggup" lagi ker? Benda atau isu lain mungkin boleh di politikkan tapi kalau bab agama ni...tolonglah jangan berkompromi!
 
Belum memegang kuasa dah berani menunjukkan belang sebenar iaitu ingin menghapuskan keistimewaan hak Melayu Islam di Malaysia ni.
 
Pakcik-makcik, kakak-abang serta adik-adik sekalian, tarik nafas panjang-panjang dan beristirfar dan cuba kaji seluruh sipnosis dan rentetan isu ini dan insyaAllah, kalian semua akan menyedari dalang yang bersalah dalam perkara ini.
 
Salam...peace...

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List