Thursday, 10 July 2014

MANGSA CULIK DI SABAH BERJAYA DI SELAMATKAN!


Pada 6 Mei lalu, seorang pengurus syarikat ternakan ikan dalam sangkar warga China di Pulau Baik di Lahad Datu, Sabah telah menjadi mangsa culik lima lelaki bersenjata.

Bagaimanapun, menerusi laporan terkini sebuah akhbar tempatan, mangsa, Yang Zai Lin, 34, telah berjaya diselamatkan awal pagi tadi.

Ia disahkan oleh Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar ketika ditemui selepas menghadiri taklimat penstrukturan semula Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Escomm) di Kota Kinabalu, hari ini.

Mengimbas kembali kejadian itu, mangsa diculik kira-kira jam 2.45 pagi dan kejadian itu turut melibatkan kejar-mengejar antara anggota pasukan keselamatan dan pertahanan Esscom.

Unit udara dan laut telah bertindak mengejar dan memintas bos yang dinaiki penjenayah dari selatan Filipina itu termasuklah dengan berbalas tembakan berhampiran pulau Mataking sebelum mereka berjaya meloloskan diri ke perairan antarabangsa.

Insiden itu berlaku selepas sebulan seorang pelancong yang juga warga China diculik di sebuah resort di Semporna. (sumber

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List