Wednesday, 19 February 2014

SUKAN: "L**CAU" HANYA SALAH FAHAM?

-YE KER NI? PEMAIN SARAWAK JOSEPH KALANG ADALAH SEORANG  PEMAIN YANG BERDISIPLIN & BERINTEGRITI, BUKANNYA UnReportedNews™® NAK MENGERUHKAN KEADAAN TAPI HARAPAN RAKYAT SARAWAK AGAR FAM BERLAKU ADIL & MENYIASAT PERKARA INI KE AKAR UMBI! JANGANLAH TERLALU MENG"ANAKTIRI"KAN SARAWAK FC!!!-

Kes pengadil Sukri Abdul Rahman mengeluarkan kata lucah kepada pemain Sarawak Joseph Kalang Tie tidak perlu diperbesarkan kerana ia hanyalah salah faham.

Menurut sumber dalaman Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), siasatan awal badan induk itu mendapati kenyataan yang dikeluarkan oleh Sukri yang mengadili perlawanan Liga Super antara Sarawak dan Perak Sabtu lalu tidaklah seperti didakwa pemain tengah itu.

“Selepas perlawanan, Joseph menemui Shukri dan bertanya kenapa pengadil teruk malam ini? (Sabtu lalu), dan Shukri sekadar memberitahu ‘pemain-pemain selalu KACAU’ dan bukannya ‘L****U’ seperti yang didakwa. Bagi FAM ini hanyalah insiden salah faham,” katanya ketika dihubungi Arena Metro semalam.

Kancah bola sepak tempatan sekali lagi dikejutkan dengan laporan mengenai dakwaan pemain Joseph terhadap Shukri yang dikatakan menyebut perkataan Hokkien ‘L****U Lu’ kepadanya sejurus tamat perlawanan yang menyaksikan skuad Bujang Senang menang 1-0 ke atas Perak di Stadium Negeri.

Sementara itu, Pengerusi Jawatankuasa Pengadilan FAM Datuk Astaman Abd Aziz mengesahkan pihaknya masih belum menerima aduan rasmi berhubung kes itu daripada Persatuan Bola Sepak Sarawak (FAS) sehingga jam 3.00 petang semalam.

“Sehingga kini (semalam) kami belum mendapat sebarang aduan rasmi daripada pasukan Sarawak dan dakwaan itu hanyalah disiarkan dalam laporan akhbar saja, kami tidak boleh ambil tindakan berdasarkan laporan itu. Tapi sekiranya kami menerima aduan rasmi selepas ini, kami bersedia menjalankan prosedur siasatan,” katanya.

Beliau menegaskan, pihaknya tidak memandang ringan mutu pengadilan Liga M dan buktinya tiga pengadil sudah menerima hukuman kerana prestasi kurang baik musim ini.

“Setakat ini kami sudah menerima 3 aduan rasmi, tapi selepas disiasat kes itu dibatalkan kerana dakwaan terhadap pengadil terbabit tidak berasas. 

Bagaimanapun kami juga mengambil kira prestasi pengadil menerusi laporan pegawai penilai pengadil. Berdasarkan laporan pegawai penilai pengadil, kami sudah mengenakan hukuman gantung dua minggu kepada tiga pengadil setakat ini,” katanya yang enggan mendedahkan nama pengadil berkenaan. (sumber

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List