Wednesday, 28 August 2013

SELUDUP DADAH DAPAT "BONUS" PISTOL PERCUMA!

-SECARA TIDAK LANGSUNG, IANYA MENYUMBANG KEPADA PENINGKATAN JENAYAH BERKAITAN SENJATA API! SELAIN DARIPADA GANJARAN WANG YANG LUMAYAN JIKA DAPAT MENYELUDUP DADAH DALAM KUANTITI YANG BESAR, PENYELUDUP BERKENAAN AKAN DI "HADIAH"KAN SAMAADA SENJATA API JENIS BARETTA, SMITH & WESSO0N, GLOCK ATAU COLT! WOW! SEMACAM SISTEM JUALAN TERUS JER, ADA BAGI BONUS! KEKEKE!!!-


Peningkatan kejadian jenayah tembak di Kelantan dipercayai ada kaitan dengan hadiah pistol yang diberikan sindiket pengedaran dadah kepada anggota mereka yang berjaya menyeludup masuk dadah dari Thailand ke Malaysia. 

Mendedahkan perkara itu, Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Wan Junaidi Wan Jaafar berkata, risikan pihak berkuasa mendapati selain menerima ganjaran wang, penyeludup dadah juga diberi pistol sebagai hadiah bonus. 

Menurutnya, jika pengedar dadah itu berjaya menyeludup masuk dadah bernilai RM100,000 mereka akan diberi upah wang tunai serta hadiah tambahan atau bonus iaitu sepucuk pistol jenis Baretta, Smith & Wesson, Glock atau Colt. 

“Jika dadah yang diseludup bernilai RM200,000, mereka diberi hadiah senjata lebih canggih termasuk yang dilengkapi teropong khas,” katanya.

Beliau bagaimanapun enggan mendedahkan nilai upah wang tunai yang diterima penyeludup terbabit, namun menegaskan jumlah upah yang lumayan itu berserta pemberian pistol sebagai hadiah tambahan, nyata berjaya menarik minat penduduk tempatan untuk terbabit dalam aktiviti itu. (sumber

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List