Wednesday, 31 July 2013

KOMUNIS BOLEH PERGI MAMPUS!

-FILEM BERTAJUK "BRAVO" MERUPAKAN FILEM SEBENAR YANG MEMAPARKAN BERTAPA BURUKNYA HATI PERUT KOMUNIS BUKAN MACAM FILEM PROPAGANDA KOMUNIS SEPERTI "THE NEW VILLAGE"! ELEH! PERASAN PULAK ADA KAMPUNG SENDIRI KAT MALAYSIA NI! KEKEKE!!!-


Sepatutnya filem sebegini yang diangkat dan filem propaganda komunis seperti New Village tidak dibenarkan tayangannya sama sekali. 

Sinopsis Bravo: Filem yang mengisahkan perjuangan lima anggota Komando (Rejimen Gerak Khas) ditugas mengesan kedudukan gerila komunis yang merancang menguasai kedudukan strategik kawasan tengah Semenanjung Malaysia. Kawasan tengah semenanjung akan dijadikan lokasi menawan Malaysia dengan perjuangan bersenjata. Lima komando tersebut berjaya mengesan kem dan kedudukan musuh serta perancangan sulit mereka. Tetapi malangnya hubungan terputus akibat Set Komunikasi yang rosak. Tanpa bantuan pasukan tentera yang sepatutnya tiba, mereka bertempur melawan hampir 200 gerila.

Sebelum pertempuran bermula, setiap dari mereka telah menulis wasiat. Dipetik dari kisah benar yang diselongkar melalui Diari Misi Komando. Dahulunya merupakan Rahsia Sulit ATM dan kini dipaparkan untuk sama-sama kita fikir dan nilai sumbangan mereka.

Teraju utama filem ini ialah Remy Ishak, Beto Khushairy, Hattan, Fizz Fairuz, Zul Huzaimi, Shashi Tharam, Adam Corrie, Frenkey, Fran Peterson, Kamal Adli dan beberapa lagi. Filem Bravo 5 ini dijangka akan ditayangkan pada hujung tahun ini (In Sha Allah)…

Kekuatan filem Bravo Lima bergantung kepada gabungan pelakon dan aksi daripada 12 pelakon lagak ngeri yang di bawa daripada Singapura dan China. Sebanyak 65 hingga 70 peratus adalah aksi yang akan menggunakan khidmat 120 anggota tentera dari ATM sendiri untuk menjayakan filem ini. Selain itu elemen dramatik, percintaan, kasih sayang, komedi, pengorbanan tidak lari diselitkan di dalamnya. (sumber)

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List