Monday, 4 March 2013

TERKINI: ATM, SALAH PASUKAN TENTERA TERBAIK DIDUNIA DIBERI MISI SELESAIKAN KEMELUT LAHAD DATU!

-JANJI DITEPATI! SEPERTI YANG DIKATAKAN OLEH PERDANA MENTERI DATUK SERI NAJIB TUN RAZAK MASA UNTUK BERUNDING SUDAH TAMAT! ANGGOTA POLIS KAMI DAH KORANG BUNUH NAK RUNDING LAGI NO WAY! IT'S NOW GAME OVER! KEKEKE!!!-

Terkini pihak tentera ATM mengambil alih kes Lahad Datu manakala Polis Komando diletakkan dibelakang cover. Anggota tentera bersiap ke Kampung Tanduo untuk menghadapi penceroboh yang berkubu di kampung tersebut.

Untuk menjawab kemusykilan rakyat mengapa kerajaan menggunakan khidmat polis bukan tentera dalam menguruskan isu Lahad Datu sebelum ini.

1) Jika kita guna tentera dahulu bermakna kita dalam perang dengan Sultan SULU.

2) Juga bermakna kita mengiktiraf Sultan Sulu secara lansung sebagai kerajaan yang sah yang mengistiharkan perang kepada kita.

3)Dan jika ini berlaku ianya akan tertakluk kepada Geneva Convention dan beberapa Protokol Antarabangsa.

Jika Polis sebagai pemerintah operasi bermakna:

1) Kita masih anggap mereka itu penjenayah dan penceroboh bukan combatant perang.

2) Polis kita akan menangkap dan menahan (perkatannya untuk polis ialah menahan bukan menawan - Menawan ialah perkataan tentera dan ada beza di antara keduanya)

3) Untuk mengelakkan mereka menjadi Tawanan Perang. Cukup sekadar sebagai tahanan penjenayah. Maka tuduahn di Mahkamah Awam boleh di lakukan. Seperti tuduhan yang boleh kita buat di atas lanun Somalia yang kita tahan sedikit masa lalu. Mereka tidak di anggap tawanan perang.

4) Boleh di ektradisikan dengan lebih mudah ke Filipina. Kalau tindakan ketenteraan atau kita anggap perang susah nak bicara dan mana nak tempatkan mereka dan diklasifikasikan mereka ini? 

Jika keadaan tidak boleh di kawal lagi maka LOCAL AREA EMERGENCY (darurat setempat) boleh di isytiharkan. Dalam keadaan ini bermakna bukan satu negara Malaysia darurat dan bukanlah bermakna perang kerajaan Malaysia dan Sultan Sulu. Darurat hanya untuk keselamatan sahaja dan LOCAL AREA sahaja. 

Persoalan sempadan bolos. Mereka masuk sikit demi sedikit dengan bot pancung dalam kawasan yang mana sempadan adalah kabur dan menjadi tradisi penduduk tempatan berulang alik. Lagi pun kawasannya luas. Hatta tiada ada negara dalam dunia yang tidak di tembusi sempadannya. Yang sukar sedikit ialah Israel dan Vatican. Israel sebab temboknya dan Vatican City sebab di dindingnya dan juga di kepung oleh bandar Rom. 

Hatta USA pun sering di cerobohi sempadannya oleh orang Mexico. Negara China yang terkenal dengan Gerat wallnya sering di cerobohi orang bangsa Mongolia Nomad atau bangsa padang steppe yang berulang-alik (serupa dengan kes Lahad Datu - golongan yang tidak mempunyai sempadan).

PS : Pasukan yang terlibat bukan unit biasa. 

Unit komando PDRM ialah attachment a-unit tindakan khas (UTK), Attachment b-very able trooper 69 (VAT69) dibawah pasukan gerakan khas (PGK). UTK lebih menyerupai police SWAT manakala VAT69 lebih kepada peperangan hutan dan gerila, Komando PGA dikenali sebgai tiger platoon dari 2 Bn PGA, Komando dibawah ATM adalah gerup gerak khas (GGK) iaitu 21 RGK, 22 RGK, 11 RGK dari Tentera Darat, PASKAL pula dari TLDM, PASKAU dari TUDM. Ia tertakluk dalam Majlis Keselamatan Negara (MKN) arahan NO. 18. Sumber

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List