Thursday, 1 August 2013

GUAN ENG & DAP PENGECUT?!

-BAGAIKAN TAKUT DENGAN BAYANG-BAYANG SENDIRI, DAP MENOLAK PERMINTAAN ROS UNTUK MENGADAKAN PEMILIHAN BARU & SEBALIKNYA PULA MENUNTUT ROS MENGEMUKAKAN PERUNTUKAN MANA YANG DIGUNAPAKAI MEMINTA DAP BERBUAT DEMIKIAN! APASAL? TAKUT KRONI TAK KENA LANTIK SEMULA KER? KEKEKE!!!-

DAP menolak keputusan Pendaftar Pertubuhan (ROS) yang meminta supaya parti itu mengadakan pemilihan baharu.

Sehubungan itu Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng menuntut penjelasan ROS berhubung pertikaian yang ditimbulkan terhadap pemilihan parti itu Disember tahun lalu.

"ROS perlu nyatakan peruntukan undang-undang mana yang digunapakai bagi meminta DAP mengadakan pemilihan baru," katanya.

Beliau berkata demikian selepas mesyuarat khas Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) parti itu di sini, Rabu malam.

Pemilihan CEC DAP pada tahun lalu menimbulkan keraguan kerana didakwa wujud penyelewengan selepas parti itu dikatakan gagal memberikan notis kepada 753 delegasi yang merupakan ahli sah untuk mengundi di dalam pemilihan tersebut.

Ahli- ahli DAP sendiri tidak berpuashati dengan pemilihan CEC DAP yang lepas! Kekeke!!
Keputusan pemilihan itu yang diadakan pada 15 Disember tahun lalu juga menyaksikan tiada seorang pun calon Melayu terpilih, tetapi selepas 19 hari berlalu, DAP tiba-tiba mengumumkan berlaku kesilapan teknikal dalam penjumlahan undi dan mengisytiharkan Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Zairil Khir Johari sebagai ahli CEC. (sumber

-UnReportedNews™®

1 comment:

  1. Tak nak buat CEC semula, bersedia untuk diharamkan pendaftarannya. Lepas ni DAP boleh bergerak haram macam PKM dulu. Senang sikit nak dihapuskan puak-puak lahanat ni.

    ReplyDelete

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List