Wednesday, 31 July 2013

HAIYA! CEC DAP YANG LEPAS TAK BOLEH PAKAILAH, MANYAK TIPU O!

-DIFAHAMKAN AKIBAT BERLAKUNYA PENGIRAAN UNDI YANG BEGITU "BOMBASTIK & AKROBATIK" PADA PEMILIHAN CEC DAP TERSEBUT, ROS MEMUTUSKAN IANYA HARUS DIADAKAN SEKALI LAGI! UNDANG-UNDANG PERLU DIPATUHILAH AH GUAN, IANYA TAK SESEKALI BERUNSURKAN "DENDAM ATAU SALAHGUNA KUASA"! APAHAL LU "GEGAR" SANGAT NI? LU TAK KONFIDEN KRONI-KRONI LU BOLEH MENANG KALAU BERTANDING SECARA ADILKAH? KEKEKE!!!-

DAP akan mengadakan mesyuarat jawatankuasa eksekutif pusat (CEC) tergempar pada Rabu malam khusus bagi membincangkan tindakan susulan berikutan pengumuman Pendaftar Pertubuhan (ROS) bahawa parti itu perlu menjalankan pemilihan baharu.

Sambil menyeru agar semua ahli dan penyokong parti itu bertenang, Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng menegaskan bahawa parti itu belum dimaklumkan secara rasmi sama ada melalui lisan, bertulis atau arahan untuk mengadakan pemilihan baru.

"Memandangkan ini adalah satu tindakan yang jelas mempunyai dendam politik serta satu bentuk penyalahgunaan kuasa, CEC DAP akan menimbangkan segala pilihan yang ada seperti yang diperuntukkan di bawah Akta Pertubuhan selepas menerima arahan bertulis daripada ROS," kata Lim menerusi kenyataan pada Selasa.

ROS sebelum ini menyiasat aduan penipuan dalam pemilihan DAP pada Disember lalu.

Isu itu timbul apabila pengiraan semula yang mendedahkan bahawa Setiausaha Politik, Lim, Zairil Khir Johari yang pada mulanya menerima 305 undi, meraih 803 undi.

Pada Isnin malam, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dipetik sebagai berkata bahawa DAP perlu mengadakan semula pemilihan parti. (sumber

-UnReportedNews™®

No comments:

Post a Comment

You can comment whatever you want here but UnReportedNews™® will not be responsible if in the occasion that any legal action are to be taken on the person commenting in by other parties. :)

-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List