Saturday, 31 March 2012

DAP MAKIN LAMA MAKIN "BESAR KEPALA" & MULA MENINDAS PAS?

-SIKAP BONGKAK & TAMAK HALOBA DAP NYATA HANYA INGIN MENJAGA KEPENTINGAN MEREKA SENDIRI TANPA MENGAMBIL KIRA PERASAAN ORANG LAIN SEAKAN JUGA TIDAK LAGI MENGHORMATI RAKAN PR MEREKA TERUTAMANYA PAS-

MULA-MULA PAS, TAK MUSTAHIL PKR AKAN DI TINDAS DAP SETERUSNYA 
TITIK pertemuan di antara DAP, PKR dan PAS untuk menubuhkan Pakatan Rakyat (PR secara tidak berdaftar) hanya didorongi oleh  satu persamaan di antara mereka iaitu Barisan Nasional (BN) adalah musuh mereka bersama bukannya kerana niat ingin membela rakyat aptah lagi membangunkan negara ini.

Perbalahan dalaman yang kini di alami PR juga melibatkan isu perebutan kerusi DUN dan juga Parlimen di antara DAP dan PAS dan isu ini hanyalah salah satu daripada pelbagai lagi isu-isu yang berbangkit sejak kebelakangan bagikan "tanda-tanda" yang nyata yang lagi ketara membayangkan berakhir PR setelah PRU yang ke-13 yang akan datang bila-bila masa nanti.

Menurut Pengerusi DAP Kedah Lee Guan Aik yang juga ADUN Kota Darul Aman, sekiranya PAS enggan memberi lebih banyak banyak kerusi Parlimen kepada DAP pada PRU yang ke-13 ini, situasi “pertandingan tiga penjuru” mungkin tidak dapat di elakkan lagi.

Kenyataan DAP yang seakan memberi "ugutan atau ancam" tersebut turut mencetuskan kemarahan yang nyata di kalangan penyokong PAS sehinggakan mereka mempersoalkan kedudukan DAP di dalam PR yang seakan-akan kini sudah mula cuba mencongak untuk mendominasi pakatan itu.

Nampaknya segelintir besar penyokong-penyokong PAS kini sudah mula menyedari akan sikap bongkak dan tamak haloba DAP yang nyata hanya ingin menjaga kepentingan mereka tanpa mengambil kira perasaan orang lain seakan-akan tidak lagi menghormati rakan komponen PR mereka terutamanya PAS.

Walaupun BN mengalami atau menghadapi senario yang hampir sama seperti PR namun langkah mencari penyelesaian atas satu-satu isu agak berbeza sekali iaitu melalui bertolenrasi dan perbincangan bersama yang seumpama bagaikan satu tradisi amalan BN yang juga merupakan sinambungan Parti Perikatan yang ditubuhkan suatu masa dahulu atas dasar satu niat murni-ingin membantu rakyat dan mencapai kemerdekaan negara.

Soalannya, layakkah gabungan PR ini (seandainya mereka-dalam mimpilah) memimpin negara ini biarpun  pada hakikatnya mereka tidak mampu menyelesaikan isu-isu dalaman yang remeh malah dengan begitu mudah mengeluarkan ancaman sesama mereka sendiri? Semua pihak tahu setiap parti-parti komponen PR tersebut masing-masing mempunyai idealogi atau rancangan mereka sendiri namun didorongi sifat mereka yang “keras kepala” enggan bertolak-ansur kerana mahukan setiap keinginan mereka dipenuhi, tidak mustahil negara ini akan berkecai (sekiranya PR memerintah) dek kerakusan kuasa mereka.

Keadaan status "Pakatan" mereka tidak pernah didaftarkan sehingga kini juga sudah cukup menimbulkan keraguan di kalangan rakyat kepada keikhlasan perjuangan PR di tambahkan lagi dengan cara mereka mengendali pelbagai isu-isu yang berbangkit termasuk isu pembahagian kerusi Parlimen. Segala tindakan dan reaksi mereka ketika menghadapi isu-isu tersebut menunjukkan ketidak-sefahaman yang begitu ketara dan seakan-akan secara langsung mengambarkan kekalahan yang bakal di hadapi PR pada PRU ke-13 ini.

Di terjemahkan dari nukilan dari BERUANG BIRU @ Kuala Lumpur Chronicle (Click di sini)

PS: Silap-silap ni semua rancangan DAP & PKR yang nak "membunuh" PAS, mana lah tahu, kepala Bang Anu tu bukannya cun sangat, dengan Israel dia boleh bersekongkol apa je le tahap "memperbudak=budakkan" Nik Aziz & PAS tu..kacang le bagi dier.. Raja Spin tersoho di alaf ini.


-UnReportedNews™®

Friday, 30 March 2012

"KESUCIAN KEKORUPAN" ANWAR IBRAHIM TERSERLAH?

-PENDEK KATA, KALAU DULU DIA LIWAT & SEKARANG MASIH LIWAT, MAKA DULU DIA KORUP, SEKARANG & SELAMANYA DIA AKAN KORUP-

SELAMA hari ini rakyat sering kali didoktrinkan dengan pemikiran bahawa Pakatan Rakyat berupaya membawa Malaysia ke satu tahap yang baru, dibandingkan dengan Barisan Nasional (BN). 

Kunci kepada idea pembaharuan tersebut ialah dengan meletakkan Anwar sebagai ikon pemimpin yang suci, bersih dari segala penyalahgunaan kuasa dan rasuah – mengambil teladan dari rekodnya sebagai Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri Malaysia sebelum dipecat pada 1998 atas kesalahan moral.

Justeru, amat penting sekali Anwar dan Pakatan Rakyat ‘dilihat’ bebas dari sebarang unsur-unsur berkaitan rasuah dan salah guna kuasa. Kalau pun ada, ia perlu cepat-cepat di sapu ke bawah karpet sebelum ada yang nampak dan cuba mempersoalkan.

Paling tidak, tuduh UMNO sebagai dalang dan nescaya perkara itu akan cepat dilupakan. Inilah strateginya.

Tapi perkembangan mutakhir dalam kes saman antara ahli perniagaan Low Thiam Hoe dengan Hong Leong Bank Berhad berhubung skandal pembelian Kewangan Bersatu Berhad (KBB) bernilai RM 445 juta pada 1998, yang menyaksikan nama Anwar dan Pengerusi Hong Leong, Tan Sri Quek Leng Chan turut terbabit, dipercayai akan mengubah pandangan rakyat terhadap ‘kesucian’ Anwar.

Latar belakang ini kes ini secara ringkasnya ialah wang sebanyak RM 445 juta telah dibayar untuk tujuan pengambilalihan KBB tapi pengambilalihan itu sendiri tidak pernah berlaku.

Dimana Anwar terlibat? Anwar terlibat hasil dari peranannya sebagai Menteri Kewangan dan hubungan baiknya dengan Quek yang menyaksikan transaksi wang itu berlaku ketika banyak proses lain berkaitan pengambilalihan masih belum selesai. Disamping itu, hubungan Anwar dengan pemilik asal KBB, syarikat Arus Murni Corporation Sdn Bhd (AMC) yang dimiliki kroninya, Hamzah Harun dan Mohd Faiz Abdullah (yang juga penulis ucapannya) yang turut memainkan peranan penting dalam kes ini.

Suka juga nak disebutkan bahawa sejarah hubungan Anwar dengan Quek itu sendiri menarik untuk diperkatakan tapi penulis tinggalkan sementara kerana yang nak dibincangkankan ini jauh lebih penting.

Hakikat yang rakyat perlu tahu berkenaan kes ini, ada tekanan dari Anwar supaya jumlah wang yang besar tersebut dibayar kepada AMC tanpa menunggu proses ambil alih selesai kerana Anwar dikatakan terdesak untuk mendapatkan wang bagi menjatuhkan Tun Mahathir sebagai Perdana Menteri dan Presiden UMNO dengan segera sebelum mantan Perdana Menteri tersebut ‘difahamkan’ mengenai kesalahan seksual dan salah guna kuasanya oleh pihak polis.

Sebagai pengasas politik wang dalam UMNO, penggunaan wang untuk menjatuhkan pemimpin ini bukanlah satu yang mengejutkan. Anwar di dakwa pernah menggunakan wang sebanyak RM200 juta (juga melalui hubungannya dengan Quek) pada 1992 untuk menjatuhkan Timbalan Perdana Menteri ketika itu Allahyarham Tun Ghaffar Baba. Nasib baik arwah Ghaffar tidak meneruskan pertandingan setelah melihat jumlah pencalonan yang kurang, kalau tidak tahulah siapa yang togel dikerjakan Anwar untuk memuaskan nafsu politik serakahnya itu.

Tapi yang lebih penting disini ialah untuk rakyat menilai siapa dia Anwar. Dengan jenisnya yang bukan reti nak bertaubat, kita yakin Anwar akan meneruskan taktik menguasai parti pemerintah dan kerajaan melalui cara yang diasaskannya di dalam UMNO dahulu – wang.

Walaupun perkara ini berlaku 14 tahun dahulu, itu bukanlah satu masalah yang besar sebab individu yang melakukan itu masih orang yang sama. Kalau kes liwatnya dijadikan perbandingan, jelasnya tidak ada apa yang berubah mengenai Anwar, dia masih macam itu, masih macam dulu.

Pendek kata, kalau dulu dia liwat dan sekarang masih liwat, maka kalau dulu dia korup, sekarang dan selamanyalah dia akan korup.

Kita lihat selepas ini sama ada Anwar berani untuk tampil sebagai saksi dalam kes ini, atau dia akan menggunakan seluruh armada guamannya untuk memastikan dia tidak perlu hadir, seterusnya mengelak dari terkait dalam kes ini dengan apa cara sekalipun.

Malah sekarang pun kita dimaklumkan bahawa sapina ke atas Anwar gagal diserahkan walaupun peguam yang mewakili Thiam Ho, D Paramalingam menunggunya di Parlimen.
Kenapa Anwar mengelak, ini yang pelik. Kalau tak salah hadap sajalah, kenapa mesti mengelak?

Kesimpulannya, rakyat yang mengimpikan Malaysia akan bebas dari rasuah dan penyalahgunaan kuasa dibawah pentadbiran kerajaan Pakatan Rakyat pimpinan Anwar, sebenarnya hanya bermimpi di siang hari. Malah lebih teruk lagi, ada banyak kemungkinan negara kita akan bertambah hancur kerana kepimpinan di atas tidak boleh dipertikai dan ditegur dek kecenderungan Anwar menyalahgunakan kuasanya untuk memaksa pihak polis melakukan tindakan tertentu bagi menutup apa juga kesalahan yang ada kaitan dengannya.

Anwar terbukti bahaya dan tidak layak untuk menjadi Perdana Menteri kita.

Sumber: Sahabat Gunung


-UnReportedNews™®

Thursday, 29 March 2012

LAND & SURVEY DEPT WINS WORLD AWARD

-NOT ONLY LSD STAFFS SHOULD BE PROUD BUT ALL MALAYSIANS SHOULD BE TOO AS WE EMERGED THE BEST AMONG OTHER SURVEYING AGENCIES FROM ALL THE COUNTRIES IN THE WORLD-

SARAWAK Land and Survey Department (LSD) had internationally carved Sarawak and Malaysia’s name in the eyes of the world when it was adjudged as the winner in the 2012 Geospatial World Excellence Award for Governance of Land Administration and Land Management.

Disclosing this latest development, Minister of Resource Planning and Environment II Datuk Amar Haji Awang Tengah Ali Hassan said that he himself would be flying off to Amsterdam in Holland at end of this April to receive the award.

“Not only that the LSD staffs should be proud for this highest recognition but all Malaysian too as LSD had been screened against many other agencies in the surveying field from all the countries all over the world.”

“This is truly a worldwide recognition for the LSD’s home grown Land and Survey Information System or more popularly known as LASIS,” said Tengah, who is also Minister of Public Utilities.

He elaborated that LASIS started off with a humble beginning in 1984 and were implemented in two phases with various enhancements and value-adding along the way through creative input, invaluable suggestions and feedback from the system users.

“LASIS, which is incorporated with GIS capabilities, contains information related to planning, land use, land value, land titles, cadastral information which allows for an intelligent sharing of information to facilitate decision-making of land development in the State.”

Tengah said that such high acknowledgement of LASIS at the international audience will spur LSD to continue to innovate its business processes so as to e able to offer better services for the people.

He said this in his speech before officiating the LSD’s Innovation and Integrity Day which was themed ‘Memperkasa Integrity Memacu Motivasi” held at a hotel near the city here yesterday afternoon.

Twelve KIK (Kumpulan Innovatif dan Kreatif) teams compromised from all the LSD across Sarawak participated in three day programme which saw inovatif-G (Bintulu) emerging as the champion with first runner-up Landas Tahai Q3 (Limbang) and second runner up Axis Paradox (Betong).

Also present at the press conference were Assistance Minister of Entrepreneur Development Datuk Mohd Naroden Majais, Deputy State Secretary Datu Haji Misnu Haji Taha, Permanent Secretary o Ministry of Resource Planning and Environment Datu Sudarsono Osman, LSD Director Sajeli Kipli and other distinguished guests.


-UnReportedNews™®

"TENSIONED PBB MEETING" IS A PROSPEROUS STORY

-WRITING A PROSPEROUS STORY LIKE THAT REGARDING PBB CAN TRIGGER DISUNITY AT PBB'S GRASSROOT LEVEL & WE WILL DECIDE EITHER TO LOOK MORE INTO THE MATTER OR OTHERWISE-

ASSISTANT Minister of Entrepreneur Development Datuk Mohd Naroden Majais lambasted an article in a blog alleging that the Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) meeting held on last Tuesday was held in a “tensioned and unpleasant atmosphere”.

“Who wrote that article? Was he (the blogger) in the meeting? No, as far as I know there were no tense moment during the entire meeting and in fact it (the meeting) went on smoothly,” he said.

Naroden, who attended the meeting which chaired by PBB Vice President Datuk Amar Haji Awang Tengah Ali Hassan added that the meeting was to discuss on the PRU 13’s PBB operation rooms, committee members for the PBB central and branches.

He was exclusively interviewed by  UnReportedNews™® before the officiating the Land and Survey Department’s Innovation and Integrity Day by Awang Tengah, who is also the Minister of Resource Planning and Environment II at a hotel near the city here yesterday afternoon.

“I don’t know what the blogger’s game is however, writing such a prosperous story regarding PBB like that can trigger disunity at the PBB grass root and I would informed the matter to Datuk Amar Awang Tengah whether we should look more into the matter or otherwise.”

Also present at the event were Deputy State Secretary Datu Haji Misnu Haji Taha, Lands And Mines (Federal) General Director Datu Sudarsono Osman, LSD Director Sajeli Kipli and other distinguished guests.

Well, Naroden's statement is in-line with my source (Please click here) ..I keep on wondering..


-UnReportedNews™®

Wednesday, 28 March 2012

TENSIONED PBB MEETING? LIAR!

-THE MEETING WAS VERY FRUITFUL WITH MANY SUGGESTIONS, NOT AS PORTRAYED BY THE BLOGGER AS IF THOSE ATTENDING ARE READY TO KILL EACH OTHER, IT IS NOT EVEN CLOSE TO THE TRUTH-It seemed that the “reliable source supplying” infos to a local blogger on the details in the PBB meeting yesterday is a quite an “imaginative fellow” when he/she described the meeting went on in an “unpleasant atmosphere” as posted in his blog a couple of hours ago.

Well, my source however, portrayed the meeting went on smoothly and I quote my source, “The meeting was purely discussing about the PRU 13’s PBB operation rooms, committee members for the PBB central and branches.”

“It was very fruitful with many good suggestions..those things that the blogger portrayed in his blog that the meeting went on in a tension manner, implying as if that those attending the meeting are ready to kill each other is not even close to the truth.”

“What is the blogger’s intention? As if he had not enough problems in THEIR hands,” asked my source sarcastically adding that the alleged infightings in PBB as claimed by certain quarters might be triggered by themselves starting up and playing the rumours around.

And the worse thing is, it is really quite unfair to simply labelling MP Hajah Nancy Syukri (Batang Sadong) and MP Datuk Hajah Rohani Karim (Batang Lupar) that they are hoping to clear their paths of all obstacles purely for selfish needs and not party needs.

MMMMM..I wonder who’s telling the truth?


-UnReportedNews™®

Tuesday, 27 March 2012

SARAWAK MUFTI OFFICE TO BE UPGRADED TO DEPARTMENT STATUS

-DEFINING FATWAS ALSO DETERMINES ON THE PERCEPTIONS, BELIEVES AND UNDERSTANDINGS OF THE FUTURE GENERATION ON RELATED ISSUES-
THE Sarawak Mufti Office will be ungraded into its own Department, complete with all the needed facilities to enable it to perform its duty swiftly and independably, especially on the reviewing and finalising any "fatwas" in Islam.

Making this announcement, Chief Minister Pehin Seri Haji Abdul Taib Mahmud said that this adding that in principle, he purely agrees that the present Sarawak Mufti Office status should be upgraged into a Department of its own in order to spread a uniformed understanding of the Islamic fatwas accurately and systematically.

He said this in his speech at the one-day State Level Fatwa Seminar 1433H/2012M which jointly organised by the Sarawak Mufti Office and Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) at the Sarawak Islam Centre (SIC) near the heart of the city here earlier this morning.

Taib was responding to the call earlier made by the Assistant Minister (Islamic Affairs) in the Chief Minister's Office Datuk Haji Daud Haji Abdul Rahman in his welcoming speech at the same event on the possiblity of the Sarawak Mufti Office to be ungraded to Sarawak Mufti Department status.

"The (Sarawak) Mufti Offfice plays an important role in determining the true or closest true definition, principle and understanding of the fatwas on any certain Islamic issues which may arrise or questioned by the people in this State from time to time by standardizing and uniforming it."

"Even since the Prophet Muhammad SAW's time, fatwa had and always been "the order of Muslim Society" where all the Islamic scholars and those with Islamic knowledges would discuss to determine and define the best answers or understanding accordingly to the Islam teaching on any arrising disputes or difference of oppinions on any Islamic-related issues."

Reminding the Mufti Office that their responsibilities in determining the fatwas are huge burdens as it will also determine the believes of the future generation, Taib said that the beauty in Islam is that it allows changes and evolves, updating all the old fatwas to meet the needs and changing of time so long as it is not against its teaching.

"Therefore,  Mufti Office must also be prepare to accept the changes when defining the fatwas of the "do's and dont's" accordingly to the Islam teaching and apart from learning and depending on the Al-Quran as a guide to live according to the Islamic way, the Mufti Office is also urged to emphasize on education and knowledges," stressed Taib.

"As fatwas is a guide in our daily life, the Mufti Office must also take priority to prepare themselves with new knowledges, including the fields of economics, science, industries, technologies, finances and other decilpline to determine and define the right and accurate fatwas, should they arrised in the related matters in the near future."

He also pointed out that whatever outcome of any of the fatwas definitions they presently made would actually determine the on the perceptions, believes and undertandings of the future generations on the related issues.

Meanwhile, National Fatwa Committee (Islamic Affairs) Malaysia Chairman Professor Emeritus Tan Sri Dato' Dr Abdul Shukor Haji Husin inhis welcoming speech earlier thanked the Chief Minister and the Sarawak Government for supporting the seminar to be in this State.

"The objective National Fatwa Committee which are officially appointed Royal King's Committee is to anaylize and review on any certain issues before determining the official fatwa on the matter from the views of Malaysia," he added.

Disclosing that up to date, a total of 580 fatwas had been reviewed and defined by his committee, Shukor also said that the National Fatwa Committee had also "evolves accordingly with the technology" had established its own on-line portal; e-fatwa and remarkably, up to Ferbuary 29th the portal had a total numbers of 63,639 visitors.

"The reviewed and defined fatwas are available in three languanges; Bahasa Melayu, English and Arab and most astonishingly, a majority of the visitors are from United Kingdom, United States, Australia, Mesir and other Western countries."

Emphasizing that fatwas reflects the Islamic intergrity of this country, Shukor also said that his committee had also agreed to go in the same direction with the 1Malasyia concept introduced by Prime Minster Datuk Seri Najib Tun Razak with their own motto "1Malaysia 1Fatwa".

Taib who arrived at the venue with his with his wife Puan Seri Ragad Kurdi-Taib was greeted by State Legislative Assembly Speaker Datuk Amar Mohamad Asfia Awang Nassar, Sarawak's Mufti Haji Kipli Haji Yassin with other distinguished invited guests.
 
This year's seminar with its theme "Fatwa Dijunjung Ummah Disanjung" was attended by more than 500 participants whom had came all around Sarawak and three separate papers touching on three issues are to presented and discuss during the seminar.

 -UnReportedNews™®

Monday, 26 March 2012

PRESENTATION OF WHOLESALE TOURISM CONSORTIUM'S PACKAGES BY NEXT WEEK

-UPON COMPLETION, THE CONSORTIUM ANNOUNCED BY CHIEF MINISTER PEHIN SERI HAJI ABDUL TAIB MAHMUD RECENTLY THIS MONTH WOULD CATAPULT OUR TOURISM INDUSTRY AT A GREATER LEVEL-
(From left) Naroden and Kameri having a discussion with one of the entrepreneurs Teh Arjuna Abdullah at the programme earlier today
THE proposed packages for the “Wholesale Tourism Consortium” will be presented to the State Government to be reviewed either on the end of this month or in early April.

Assistant Minister of Bumiputera Entrepreneurs Development Datuk Haji Naroden Majais said this adding that presently, the proposed tourism packages are at its final stages.

“We expect to fully complete all the proposing processes on the tourism packages in the near soon and hope to present it to the Sarawak Government to be reviewed before these packages are introduced to the tourism players in this State.”

Naroden said this to reporters during an interview after officiating the “Majlis Bicara Bistari” programme which was held at the State Library’s Auditorium at Petra Jaya near the city here earlier this afternoon.

According to Naroden, upon completion, the “Wholesale Tourism Consortium” which was announced by Chief Minister Pehin Seri Haji Abdul Taib Mahmud just recently this month would catapult the tourism industry to a higher stage.

“By standardizing all the tourism packages in Sarawak, the proses of promoting these tourism packages that we are offering would be a bit easier to the potential International buyers at a larger scale.”

Earlier in his speech, he said that apart from boosting-up the eco-tourism sector in this state, the Wholesale Tourism Consortium are opening a new door potential especially for the various ethnics in Sarawak.

“The Bumiputera tourism entrepreneurs can add items in their packages such Bidayuh marriage ceremonies, including transporting services from the airport to their destination and other traditional related packages which would surely attracts forieigners,” he added.

"Natural beauty is Sarawak’s advantages I believed that we take the opportunity to exploit our eco-tourism, it could enhance our tourism sector,” said Naroden.

More than 120 entrepreneurs and students attended the programme and also present were Unit Pembangunan Usahawan Bumiputera Director Kameri Haji Affendi and other distinguished guests.


-UnReportedNews™®

Sunday, 25 March 2012

SELAMAT HARI POLIS KE 205

-TAHNIAH, TAHNIAH & TAHNIAH KEPADA POLIS DI RAJA MALAYSIA!-SELAMAT menyambut ulangtahun Hari Polis yang ke 205, keamanan serta kestabilan negara ini adalah usaha-usaha saudara & saudari yang menganggotai institusi kepolisian negara ini. Syabas & teruskan usaha murni anda semua.-UnReportedNews™®

BN GOVERNMENT CONTINUES GIVING PEOPLE ASSISTANCE

-WE MALAYSIANS ARE FORTUNATE BECAUSE BN GOVERNMENT ALWAYS CONCERNS & UNDERSTANDS THE PEOPLE'S HARDSHIP THUS PROVIDING THEM WITH VARIOUS COMMUNITY-FRIENDLY-PROGRAMME IS ITS PRIORITY-

Junaidi (centre) looking through the PNK Satang Biru AGM 2012 report with its members yesterday 
SANTUBONG will be the pioneer for the Fisheries Development Authority of Malaysia’s (LKIM) housing assistance scheme for the local fishermen folks in Sarawak with an allocation on RM1.46 million.

Deputy Speaker of Parliament Datuk Dr Haji Wan Junaidi Tuanku Jaafar who is also Member of Parliament for Santubong said this adding that he felt proud that his constituency was chosen as the pioneer for this programme in Sarawak.

“This allocation (RM1.46 million)is a part from the RM100 million allocation announced by our Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak which is to uplift the living standard of the fishermen folks across Malaysia, particularly to provide them with houses  or repairing their houses.”

JunaidI said this to reporters during an interview after officiating the Persatuan Nelayan Kawasan (PNK) Satang Biru AGM 2012 at Kampung Telaga Air community Hall at Telaga Air near the city here yesterday morning.

He explained that from the allocation will be used either to build or repair about 140 houses listed in the programme located in the areas of PNK Satang Biru, PNK Sematan, PNK Buntal and PNK Tanjung Datu which were in the Santubong Parliamentary constituency and all the construction or repairs on these houses would be completed within this year.

Earlier in his speech, Junaidi reminded the people to appreciate all the various assistance provided to them as the government’s effort of enhancing the people’s living standard to a better level.

“We Malaysian are very fortunate that the present government are always concern on its people hence, had introduced so many community-friendly programmes as the government understands the hardship of its people.”

“There is no other government in the other countries in this world is capable to the Malaysian Government which had provided its people with these subsidies and assistance therefore, the people should not take for granted of what we had enjoyed but instead keep on supporting the government so that these subsidiaries could be continued.”

“As for myself, I can understand the hardship experienced by the fishermen folks as I came from a poor fisherman family and in addition, my father had passed away when I was only nine-year-old so I can imagine how the fishermen folks appreciate every single assistance from the government; from the living allowances, diesel subsidies and ohers,” expressed Junaidi.

On another matter, he advised all the PNKs in his parliamentary to propose to LKIM to scrap any policy which they find irrelevant to its members. He was referring to “situation’ where a PNK member who wanted to transfer his boat licence to a new boat had to “dispose” his old boat before the license transferring process.

“To tell you the truth, this policy is a bit irrelevant as the old boat is still usable and be given or sold to others who have no boats instead of wasting them by disposing the vessel and this is one of the policy that should be reviewed.

Also present at the PNK Satang Biru AGM were Rizal Sahari, who represents Sarawak LKIM director, PNK Satang Biru Chairman Bohari Ganti , Kampung Telaga Air Villagehead Morshidi Junaidi with more than 300 PNK Satang Biru members.

-UnReportedNews™®

Saturday, 24 March 2012

PEJUANG YANG GUGUR ATAU BANGKITNYA SEORANG PENGKHIANAT?

-MALANGNYA BUAT TAN SRI KERANA "MENGAKHIRI" KARIER POLITIK TAN SRI DENGAN PENGKHIANATAN TERHADAP BANGSA MELAYU & JUGA RAKYAT MALAYSIA-


Terlebih dahulu, saya mohon maaf kerana apa yang saya tuliskan di sini berkemungkinan agak sedikit kasar. Saya sedar saya ni muda dan kurang pengalaman berpolitikus jika berbanding dengan Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir namun saya tidak dapat membendung apa yang tersirat di dalam hati saya ini dan dari pengamitan saya yang naïf ini, kata-kata Tan Sri itu tidak ubah seperti budak kecil yang begitu keciwa sekali dan ingin melepas geram serta membalas dendam.

Keciwa kerana Tan Sri tak di lantik dalam barisan kabinet? Adakah jawatan menteri itu terlalu penting sehinggakan Tan Sri mahu bersekongkol dengan golongan manusia yang di labelkan oleh majoriti rakyat Malaysia sebagai Dajal yang bertopengkan manusia?

Tan Sri adalah seorang “hipokrit” (saya enggan menggunakan perkataan munafik di sini walaupun ianya adalah “direct translation”) kerana mengecam sesebuah institusi yang Tan Sri sendiri pernah anggotai sebagai salah seorang anggota majlis tertinggi parti.

Apakah selama Tan Sri memegang jawatan menteri dalam kerajaan semua yang Tan Sri lakukan tanpa keikhlasan? Mengapa sewaktu memegang jawatan tersebut Tan Sri luahkan semua ini? Adakah kerana Tan Sri melihat terdapat satu peluang untuk memegang jawatan menteri di dalam organisasi pembangkang maka Tan Sri berbuat demikian? 

-“Sekiranya ada perhimpunan Bersih 3.0, saya akan kerahkan semua Ahli Amanah menyertainya dan saya akan berada di barisan hadapan. Saya bukan berniat hendak mengugut kerajaan, tetapi saya tidak mahu pemerintah menipu rakyat.” -Begitulah kata-kataTanSri Abdul Kadir Sheikh Fadzir, bekas menteri yang pernah memegang pelbagai portfolio.-


Tan Sri menegaskan “Saya bukan berniat hendak mengugut kerajaan, tetapi saya tidak mahu pemerintah menipu rakyat.”, jika begitu, bukan saja Tan Sri menipu rakyat Malaysia selama ini namun Tan Sri sebenarnya menipu diri sendiri ataupun sebenarnya Tan Sri adalah seorang yang begitu lemah dan tiada pegangan atau hidup tidak berperinsip?

Jika begitu, perjuangan Tan Sri selama ini sebenarnya penuh dengan kepuraan, lakonan dan sandiwara dan sekiranya peyokong-penyokong tegar Pakatan Rakyat (PR) benar-benar mendalami dan menghayati “perjuangan” Tan Sri, pasti mereka tidak akan memberi sokongan kepada Tan Sri yang  telah mengkhianati sebuah parti yang pernah Tan Sri anggotai selama beberapa dekad. Dapatkah Tan Sri setia kepada parti yang baru Tan Sri sertai nanti?

Saya sebenarnya menghormati dan mengkagumi Tan Sri satu ketika dahulu (dan saya pernah nyatakan kepada Tan Sri ketika kita bertemu di DUN Sarawak pada dua-tiga tahun lepas) namun perasaan tersebut sudah terhakis sebaik saja saya melihat Tan Sri bersama-sama beberapa ahli PR di Sarawak dalam suatu majlis di Kuching ini dalam bulan Januari tahun ini lebih-lebih lagi desas-desus Tan Sri ingin keluar dari UMNO sudah kedengaran.

Pesanan saya hanya satu, malang sungguh buat Tan Sri kerana “mengakhiri” karier politik Tan Sri dengan pengkhianatan kepada bangsa Melayu dan juga kepada rakyat Malaysia.


-UnReportedNews™®

Friday, 23 March 2012

PANTAI DAMAI "SQUAD SAYANG" IN ACTION

-ITS STATE ASSEMBLYMAN DR HAJI ABDUL RAHMAN JUNAIDI SAYS APART FROM HELPING THE PEOPLE IN HIS CONSTITUENCY, THE SQUAD'S ACTIVITIES OFFERS HIM AN OPPORTUNITY MEETING THEM PERSONALLY-
Rahman and the Pantai Damai Squad Sayang members with one of the wheelchair recipients Haji Mohamad Mahli (seated in wheelchair) at Kampung Surabaya Ulu 
Pantai Damai State Assemblymen Dr Haji Abdul Rahman Junaidi yesterday led the Pantai Damai “Squad Sayang” visiting his constituency and presenting some assistance to the needy people in that area.

With Muhammad Nur Zaim who would
be undergoing a surgery in Bangalore,
India next month. 
Speaking to UnReportedNews™®, Rahman explained that they established “Squad Sayang” about six years ago with the main objective which is to gather information, particularly welfare data of the needy folks in Pantai Damai area.

“We need a platform to gather these data, so that any effort to reach for the people would be easier including programmes such E-kasih, BR1M and other government assistance,” added Rahman.

He also said that this is an on-going programme which is a part of his Pantai Damai Community Service routine activity to ensure the assistance reaches the targeted quarters in addition for him to meet the people personally.

Yesterday’s programme saw Rahman presenting wheelchairs to three recipients, handing over donation to two single mother, donation to an 18-month-old baby boy who is scheduled to have a surgery in Banglore, India next month and a visiting a man who is in need of a RM10,000 prosthetic leg.
Rahman, checking Abdul Hamid Hassan’s operated leg after a surgery due to diabities at Kampung Gersik


 -UnReportedNews™®

LIM GUAN ENG & HIS TALL TALE

-DESPITE THE CHEST THUMPING & ALL, GUAN ENG FAILED TO BUILD NOT EVEN A SINGLE LOW-COST HOUSE IN PENANG SINCE TAKING OVER THE STATE IN 2008-

One can accuse Lim Guan Eng, the Penang’s Chief Minster, of many things but surely a lack of self-promotion can’t be one of these complaints. Ever since taking over the state’s reins, Lim has ceaselessly and tireless hyped up his DAP-led administration as people-centric and super efficient.

As such the revelations by the Auditor General (AG) in his 2010 Report that Lim’s administration failed to build even a single low-cost house since taking over the state government came as a huge shock to many Penangites and Malaysians.

This revelation is highly unflattering and politically devastating when compared to the previous BN government’s record of building 9,600 low cost and 6,000 medium cost houses as well as 4,800 low cost flats between 2004 and 2008.

The CM has frequently stated his objectives of replicating the Singapore and Hong Kong models in providing affordable public housing to solve the acute shortage of such housing in the state. Lim had visited Singapore on numerous occasions and uppermost among his objectives were (supposedly) to study the Singapore’s Housing Development Board (HDB) system.

However, despite all the chest-thumping and posturing nothing ever materialised out of these countless visits and studies. Instead he kept blaming the lack of an organisation similar to HDB for his failures, while conveniently omitting to mention this did not stop his predecessors from building thousands of affordable houses.

However, after being publically humiliated and laid-bare by the AG’s findings and assailed by the state Opposition and NGOs, Lim quickly announced communist-sounding People’s Affordable Housing Scheme in Bandar Cassia, Batu Kawan, a location situated at the mainland and far removed from the commercial, industrial and administrative centers in the state.

He also announced, with much fanfare, an allocation of RM500 million to the “Affordable Housing Fund” and that Penang Development Corporation (PDC) will spearhead this project. Surbana, a subsidiary of Singapore’s HDB, was awarded the contract to design the township.
There is no doubt that the project itself has noble aims. However, on closer inspection the scheme reveals some disturbing facts that require urgent and full answers from the state government.

1 Lim allocated RM500 million for this project from the controversial “sale” of Bayan Mutiara. Can the CM explain how the money will be spent? Why there is even a need for this money when the land belongs to PDC and the construction cost will be borne by the development company that wins the tender? Does this mean the state will be financing the developer? Does this also mean that the tax payers will bear all the costs and assume all risks while the developer reaps outrageous profits at our expense?

2 For years Lim has been whining about the lack of a HDB-style body to manage the affordable housing scheme. So the question is why now the state is still using PDC as the implementing agency? Does this mean the CM mislead Penangites and wasted considerable time and resources in setting up Penang Housing Board (PHB) when the same role could be performed by an existing body, i.e., PDC or even MPPP/MPSP?

3 The “affordable houses” in Lim’s Bandar Cassia are priced between RM72,000 to RM220,000. How could this ridiculous price range be considered as “affordable”?  Worse still only around 20% of these houses will be priced at RM72K while the rest will carry a much higher price tag.

The previous government built affordable houses for only RM42 to RM80k. Not only the former BN govt built cheaper homes they also constructed them at the Penang Island too. In fact for RM220k, one could even buy a condo in other states. Given that land is given free and financing is also provided by the state government, these prices look astronomical.

4 The selection of Surbana is another point which Lim has misled the public.  Singapore’s HDB was never an agency for developing affordable public housing but public housing in general. 
While it is true that HDB managed to solve the public housing in Singapore, it came with a huge social-economic cost. In fact the lack of affordability and availability of the HDB flats was one of the key factors behind PAP’s poor showing in the last Singapore’s General Elections.

5 It also appears that Lim did not follow his own much-hyped “open tender” policy in awarding the contract. Malaysian firms have won numerous awards for housing developments at regional and global levels and as such this selection is an affront to the Malaysian construction industry.
The RM6.75million paid to Surbana for the first phase of the project is also excessive and several times more than the fees usually charged by local firms. Can Lim explain the rationale behind this stratospheric fees and who has approved it?

6 The township reportedly planned to be developed over 10 to 15 years. Many industry players find it laughable that Lim’s “super efficient” government is taking 15 years to build 11,800 houses when even a medium-sized developer could build the same number of houses within a few years.

7 Viewing this issue from a macro perspective, a more disturbing picture emerges and the real intentions of the state government are unveiled. It certainly looks as though the state is creating a humongous ghetto for poor people in the state by removing them from the island and other more prosperous parts of the mainland and sending them to Penang’s very own Soweto.

An even more serious accusation is that the state undertaking ethic cleansing and practicing apartheid policy on poor Malays and Indians by sending them to the mainland for political purposes. There are grounds to believe the state government might want to evict the poor minorities from the island and taking over their ancestral lands to build even more super luxury homes for rich locals and foreigners. Given state government’s track records, certainly accusation of such hidden ugly racial agenda is plausible.

8 The decision of the state government to site Robert Bosch’s highly toxic Solar Panel manufacturing plant at Batu Kawan instead of Bayan Lepas (at the Island) also becomes clearer too. It appears that the state considers the health and lives of poor people of Penang much less important than super rich Penangites and foreigners who reside at the Island.

Lim had promised Penangites a dream, best quality affordable housing but the facts show that this project will turn out to be a nightmare and a scam to enrich the private sector at the expense of public just like case of the RM10 billion Bayan Mutiara Scandal.

Source: FMT LETTER: From Calvin Sankaran, via e-mail (Please click here)


-UnReportedNews™®

VISIT SARAWAK YEAR 2013 EXPECTING FOUR MILLION TOURISTS

-THIS HOWEVER, COULD BE ACHIEVED IF EVERYONE WORKS TOGETHER TO ENHANCE THE TOURISM'S STANDARD IN SARAWAK INCLUDING UPGRADING THE PRESENT HOMESTAY FACILITIES IN THIS STATE-

SARAWAK has set the target at four million tourists for the year 2013, the “Visit Sarawak Year” and coincidentally also marks the 50th Anniversary of the State’s independent since the formation of Malaysia.

Minister of Tourism Datuk Amar Abang Haji Johari Tun Abang Haji Openg said this adding that this (target) however, could be achieved if everyone works together to enhance the tourism’s standard in Sarawak including upgrading the present homestay facilities in this state.

He said this in a press conference after officiating the two-day Homestay Entrepreneur Workshop jointly organised by Sarawak Tourism Ministry and Ministry of Tourism Malaysia at the State Library at Petra Jaya near the City here on Wednesday afternoon.

Johari, who is also Minister of Housing advice Homestays operator whom had not register themselves to do so with the State Tourism so that his Ministry can assist them in standardizing the quality of services to the tourists.

Disclosing that so far only 27 homestay operators with the capacity of 570 rooms in Sarawak in the location from Kuching up to Ba’Kalalan had registered with his ministry, he said that a survey will be conducted in the near future to gather the actual number of homestay operators in this state.

“This workshop is one of the government's efforts to provide entrepreneurial training program is to homestay operators capable of independent, competitive and thus make them as affordable homestay entrepreneurs attract more tourist arrivals to Malaysia and in Sarawak.”

“Homestay program or also known as “program enap-desa” is actually capable of bringing an enormous pleasure to the tourists as through the program, visitors will be invited to recognize our culture and customs more closely while visiting interesting places in the country.”

Johari said that in order to compete with other tourism products, packages sold in the homestay program should be "Value Added" and unique thus the ability to introduce this tourism packages to attract tourists to come and promises lucrative income to homestay operators.

“The State has successfully retained an earning amounting to RM978,703.62 in the previous year, an increase of more than 25 percent compared to RM780,952.36 in 2010 and according to figures, released by the Ministry of Tourism Malaysia, a total of 12,618 visitors took the homestay package in the state in 2011, compared to only 9,384 the previous year.”

“For the success of the homestay program, villagers, participants and coordinators homestay homestay program should be united in the success of this program,” he said adding that in fact, they also must be prepared and take care of their villages especially the aspect of cleanliness and hygiene must also be emphasized as this is very important to ensure that visitors feel comfortable in their houses.

“The government is ready to help participants of homestay program in terms of training services and related advice and assistance as in the Tenth Malaysia Plan under the Development Project Homestay Facilities Upgrade Phase 1 and Phase 2, through the Ministry of Tourism Malaysia, Sarawak has received an allocation of RM5,687,800.00 to upgrade homestay facilities in Sarawak.”

For further strengthen the effort to promote their homestay, Johari advices the operators to venture in promoting their homestays through the internet, and blogs as through that medium, their reach would be wider and faster.

Reminding the homestay operators to be proactive, especially in relationships with private agencies such as the Sarawak Tourism Federation (STF), MATTA and travel agencies in the state, Johari said that they should also take the challenge recently thrown by Chief Minister Pehin Seri Haji Abdul Taib Mahmud to form a “Wholesale Tourism Consortium” in Sarawak.

“I am in the process of discussion with Assistant Minister of Bumiputera Entrepreneurs Development Datuk Haji Naroden Majais on this matter where the consortium, if established can create a smart partnership programs including with the homestay participants in other places in Sarawak to diversify income sources.”

Also present at the Ministry of Tourism Malaysia Sarawak Director Ester Douglas Udam, Permanent Secretary, Ministry of Tourism & Heritage Datuk Ik Pahon Joyik and other invited guests.


-UnReportedNews™®

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List