Thursday, 31 January 2013

KANTOINYA RANCANGAN JAHAT MENUMBANG BN SARAWAK!

-PEMBOHONGAN YANG DIMULA OLEH BLOGGER PRO-BN SEBELUM "DIKUTIP" OLEH SARAWAK REPORT NAMUN ISU INI "MATI" BEGITU SAJA KERANA SEMUA ORANG SARAWAK TAHU ITU ADALAH BIDA'AH YANG BESAR SEKALI .. TERNYATA BLOGGER TERSEBUT YANG SUDAH DIBERI AMARAN OLEH KETUANYA SUPAYA JANGAN "BERMAIN DENGAN API" SEBALIKNYA MEMBERI ARAHAN KEPADA "PENGIKUTNYA SUPAYA TERUS MENYALAK" .. SO PATHETIC! KEKEKE!!!-  


Sesungguhnya ia adalah satu pembohongan besar untuk mengambarkan kepada dunia "yang BN yang tidak lagi bersatu" dek peminpin-pemimpinnya tidak bersefahaman semenjak beberapa bulan lalu dan mungkin akan mengakibatkan parti-parti utama mereka sudah mula berkecai.

Ianya adalah satu pigmen imaginasi pada bahagian Sarawak Report memberi gambaran Ketua Menteri seolah-olah tidak lagi berdaya dan hilang pengaruhnya manakala "nama-nama besar" BN berlawan sesama sendirian untuk merebut "tahta PBB" dan rakyat Sarawak yang seolah-olah mahu mencari untuk perubahan dan yang berbeza. Sudah tentu, Pembangkang, PKR, pembayar gaji Sarawak Report dan Radio Free Sarawak khususnya, mempunyai keinginan tinggi untuk merealisasikan ini berlaku.

Sudah tentu, Sarawak Report sebagai pembohong yang lazim tidak mempunyai pemikiran kedua menyemak fakta seperti bagaimana mencatatkan cerita tidak munasabah tentang plot dipanggil oleh Datuk Amar Haji Awang Tengah Ali Hassan, Naib Presiden Parti Pesaka Bumiputera Bersatu ( PBB) untuk menjatuhkan Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud sebagai Presiden PBB dan Ketua Menteri Sarawak.

Datuk Amar Haji Awang Tengah adalah Menteri Kemudahan Awam, Menteri Pembangunan Perindustrian dan Menteri Kedua Perancangan Alam Sekitar dan Sumber. Beliau adalah parti masa yang lama setia dan penyokong diehard Pehin Sri Abdul Taib Mahmud.

Barisan Nasional sekarang Kerajaan Negeri, yang diketuai oleh Pehin Sri Abdul Taib Mahmud telah kembali dengan lebih daripada majoriti 2/3 dalam pilihanraya Negeri pada April 2011. Bumiputra pengundi, yang terdiri daripada Melayu, Iban, Bidayuh dan Orang Ulus bersatu dalam sokongan mereka terhadap parti pemerintah.

Pengundi di Sarawak hanya akan mengundi bagi kerusi Parlimen yang akan menentukan kerajaan di peringkat Persekutuan dalam pilihan raya ke-13 yang Agung.

Barisan Nasional mengakui undi terutamanya di kawasan-kawasan bandar di Kuching, Sarikei, Sibu dan Miri dalam 2011 pilihan raya Negeri kerana dua sebab. Pertama, SUPP sebuah parti berasaskan kaum Cina telah rosak oleh masalah dalaman, yang kelihatan tidak mempunyai akhir di sisi lagi. Ia tidak sepadan dengan kempen yang teguh oleh DAP.

Kempen DAP, yang diterajui oleh pasukan bapa dan anak Lim Kit Sing dan Lim Guan Eng untuk undi di kawasan bandar mempunyai trend menjadi samseng. Mereka jatuh sangat rendah pada pembunuhan watak dan serangan peribadi dengan membuat sindiran dan tuduhan tidak berasas terhadap pemimpin dalam kerajaan.

Memang diakui, Parti Demokratik Progresif Sarawak (SPDP) juga rosak oleh masalah. Tetapi kedua-dua pihak dijangka untuk bekerja keras untuk memastikan bahawa kawasan parlimen yang diwakili oleh Barisan Nasional (BN) tidak akan jatuh ke tangan pembangkang.

PBB yakin mengekalkan semua kerusi 15 manakala PRS dengan enam dan SPDP dengan empat adalah juga yakin mengekalkan kerusi mereka. Malah SUPP, walaupun ia masih menghadapi masalah dalaman, berazam untuk memastikan Stampin, Serian, Sarikei, Lanang dan Miri kawasan parlimen. Ia juga berazam untuk merampas kembali Bandar Sibu dari DAP.

DAP sahaja, dengan jenama politik cauvinis, nampaknya mempunyai beberapa kredibiliti di Sarawak tetapi pasti tidak PKR dan PAS. Bagaimanapun, Laporan Sarawak, boleh menyimpan pada hari - bermimpi kerana hari itu tidak akan datang untuk PKR, DAP dan PAS untuk menjadi satu set parti untuk menjalankan kerajaan di peringkat Kebangsaan.

Diterjemahkan dari rakan blogger; Sarawak Monitor 

Baca artikel-artikel berkaitan jika ingin memahami bertapa kotornya si blogger ni!!-UnReportedNews™®


Tuesday, 29 January 2013

TOKONG PENANG GOYANG MENANTI REBAH?

-LEBIH 5,000 MASYARAKAT CINA PULAU PINANG IKRAR MENYOKONG BN DAN MCA .. MASYARAKAT CINA SENDIRI DAH BENCI DAP! KEKEKE!!!-


Tadi malam (28/01/2013), bermula jam 7 malam telah menyaksikan sejarah paling besar sepanjang pemerintahan Tokong@Joseph Lim Guan Eng !!!

Lebih 5,000 masyarakat kaum Cina bersama MCA hari ini dan nampaknya era Tokong@Joseph Lim Guan Eng akan berkahir menjelang PRU-13.

Malam tadi MCA Negeri Pulau Pinang menganjurkan sebuah makan malam yang dinamakan "MCA Mega Dinner".

Diulangi ye... MCA dan bukan DAP !!!

500 meja yang ada didalam dewan penuh dan masih ada yang berdiri menanti kerusi tambahan dan ada yang menunggu meja.

Makan malam yang dianjurkan MCA itu diadakan di Dewan Sekolah Menengah Cina Han Chiang, Georgetown, Pulau Pinang.

Bayangkan 500 meja penuh beb !!!

Kalau 1 meja 10 orang, korang darab la dengan 500 meja... Bukankah jumlahnya 5,000 orang ?!!

Malah ada yang berdiri dan menunggu meja.

Jelas sekali nampaknya kaum Cina sendiri menolak DAP di Pulau Pinang.

Ye la kan, agama Islam dan Hindu dah pun diganggu-gugat dan diancam, sikit masa lagi agama Buddha pula.

Bukan semua kaum Cina ni beragama Kristian.

Dan bukan semua kaum Cina ni rasis macam Tokong@Joseph Lim Guan Eng dan konco-konconya.

Rata-rata pengundi kaum Cina di Pulau Pinang memilih kesejahteraan ekonomi dan juga kestabilan pendapatan mereka.


Bukan semua kaum Cina ni suka DAP.

Mereka yang tidak sukakan DAP ini adalah kaum Cina yang tahu menghormati masyarakat yang majmuk dan berbilang kaum.

Mereka ini mahukan keamanan dan kesenangan !!!


Kalau negara huru hara, macam mana kaum Cina ni nak berniaga, rata-rata kaum Cina ni memonopoli ekonomi di Pulau Pinang dan kerana itu mereka menolak DAP yang selalu mencetuskan kekacauan.

Ada antara mereka yang turut meluahkan rasa kesal akibat peralihan kerajaan negeri.

Sememangnya kuasa ekonomi ditangan kaum Cina di Pulau Pinang tu, tetapi kuasa beli ditangan Melayu.


Bila Tokong@Joseph Lim Guan Eng ni cuit isu perkauman, maka hilanglah kuasa beli yang sedia ada.

Hanya kerana politik bangang yang dimainkan DAP telah membuka mata kaum Cina untuk memberikan sokongan kepada BN khususnya MCA.

Bukan semua kaum Cina ni kisah pasal Kristian pun, yang penting bagi kaum Cina adalah periuk nasi dan kekayaan mereka tidak terjejas.

Namun, bukan semua kaum Cina ni kaya raya, ada juga yang sederhana.


Eloklah kalau DAP nak teruskan main isu perkauman dan agama, sekurang-kurangnya boleh membuka mata masyarakat terutama kaum Cina untuk menilai kesenangan yang dikecapi hari ini.

Pasti mereka tidak mahu ekonomi negeri dan negara merudum kerana kesan langsungnya terpalit juga kepada kaum Cina.

Baguslah kerana keyakinan mereka terhadap BN telah kembali !!!

Sumber: Info 4 The Truth

-UnReportedNews™®

Monday, 28 January 2013

USTAZ NASHA "DIJATUHKAN TALAK" MELALUI MEDIA?

-KURANG ASAM PUNYA PAS, BAGAIKAN TIDAK MENDAPAT CUKUP AJAR SEMASA KECIK-KECIK DULU, TERUTAMANNYA DALAM BAB "HORMAT MENGHORMATI & BUDI BAHASA" NI SEHINGGA USTAZ NASHA, BEKAS TIMBALAN PRESIDEN PAS HANYA MENGETAHUI STATUS JAWATAN AHLI MAJLIS SYURA PAS NYA SUDAH DIPECAT MENERUSI PIHAK KETIGA (MEDIA)! ALHAMDULLILLAH USTAZ, PASTINYA ADA IKTIBAR DSEBALIK KEJADIAN INI, MUNGKIN USTAZ DAH DITAKDIR AKAN MENERUSKKAN DI ATAS PLATFOM YANG JAUH LEBIH BAIK DARI PAS SEPERTI .. UMNO?! AMIN!!!-

Keputusan Majlis Syura Ulama' PAS Pusat untuk menggugurkan jawatan bekas Timbalan Presiden PAS, Nasharudin Mat Isa dari jawatan anggota badan tersebut hanya diketahui oleh beliau melalui media.
Menurut Nasharudin, keputusan Majlis Syura itu hanya diketahui melalui laporan media dan tiada saluran rasmi daripada parti yang diperolehi. 

"Sehingga saat saya mengirimkan khidmat pesanan ringkas (SMS) ini, saya masih belum menerima sebarang surat menyatakan mengenai perlucutan jawatan tersebut," katanya menerusi SMS di sini hari ini.
Semalam, Majlis Syura Ulama Pas mengumumkan perlucutan Nasharuddin kerana berdasarkan rekod Nasharuddin yang telah melanggar beberapa peraturan jawatankuasa berkenaan. 

Namun tegas Nasharuddin, beliau akan tetap meneruskan perjuangan untuk mendaulatkan Islam sama ada memegang sesuatu jawatan atau tidak. 

"Jawatan tersebut adalah lantikan parti, bukan pilihan saya, jika parti ambil kembali jawatan itu,itu adalah hak parti. 

"Saya akan terus berikan sumbangan terbaik kepada mana-mana pihak yang ingin mendaulatkan Islam," ujarnya.

Sumber: KL Pos


Artikel berkaitan:-UnReportedNews™®

JAMINAN KEMENANGAN MAJORITI DUA PERTIGA DI SARAWAK PADA PRU-13

-KEYAKINAN TERSEBUT ADALAH HASIL KOMITMEN DITUNJUKKAN OLEH AHLI-AHLI PARLIMEN BN SARAWAK YANG BEKERJA KERAS MEMBAWA PELBAGAI PEMBANGUNAN, KEMUDAHAN & PROJEK-PROJEK "MESRA-MASYARAKAT" DISEPANJANG PENGGAL INI! PASTINYA PEMBANGKANG KINI MENGIGIT JARI KERANA SELAMA INI MEREKA HANYA MENJAJA AIR LIUR KE SANA SINI BERPOLITIK! KEKEKE!!!-

 
Perlaksanaan pembangunan, penyediaan infrastruktor dan kemudahan, pengagihan bantuan dan pelbagai variasi program khususnya buat rakyat negeri ini yang telah diimplimentasikan secara konsisten oleh kerajaan BN, baik pada peringkat negeri mahupun pusat selama ini diyakini mampu menjadi pemampan memberi kemenangan majoriti dua pertiga di Sarawak dalam PRU ke-13 nanti.
 
Keyakinan untuk mempertahan dan mengekalkan BN Sarawak sebagai kerajaan negeri digambarkan Ketua Menteri Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud kepada Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin yang menghadiri sesi mesyuarat peringkat BN Sarawak yang telah diadakan di ibupejabat PBB di Jalan Bako di sini semalam.
 
Menurut sumber dalaman, antara topik-topik panas dan menarik yang telah dibincangkan sewaktu mesyuarat tersebut yang turut dihadiri oleh pemimpin-pemimpin kanan ketiga-tiga parti komponen BN Sarawak; PRS, SUPP dan SPDP adalah memastikan "kemenangan bergaya" dengan memastikan, "Tiada masaalah untuk mendapatkan majoriti dua pertiga!"
 
Terdahulu, Muhyiddin, yang juga merupakan Menteri Pelajaran Malaysia yang sedang dalam lawatan jangkakerja selama tiga hari di sini bermula dari semalam nyata amat berpuashati dengan sesi "briefing" mengenai perkembangan terkini di Sarawak yang juga turut dihadiri kabinet menteri negeri.
 
Berbanding dengan PRU ke-12 (2008), ternyata, BN Sarawak kali ini bersungguh-sungguh serta komited dengan begitu nekad dalam usaha mempersiapkan diri untuk menghadapi PRU ke-13 nanti untuk mendapatkan kemenangan mutlak. Ianya jelas dilihat dari perlaksanaan projek-projek pembangunan dan socio-ekonomi diimplimentasikan menerusi perancangan ang begitu teliti secara intensif.
 
Tahniah buat BN Sarawak diatas kesungguhan yang ditunjukkan dan semoga semangat tersebut akan dapat disinambungankan secara berpanjangan untuk Sarawak terus kekal menjadi fix-deposit" BN pada setiap musim Pilihanraya, baik diperingkat negeri mahupun Umum.
 
Pandangan peribadi UnReportedNews™® ke atas keikhlasan yang diperlihatkan oleh kerajaan BN Sarawak dibawah pimpinan Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud untuk menempah kemenangan agar terus menerajui Kerajaan Malaysia seharusnya dihargai oleh Kerajaan BN Pusat dengan menunjuk keikhlasan mereka dengan melantik lebih ramai lagi pemimpin atau Ahli Parlimen dari Sarawak memegang portfolio Menteri mahupun Timbalan Menteri dalam penubuhan kabinet Kerajaan Malaysia kelak.
 
Kerajaan BN Pusat seharusnya peka dengan keadaan negeri Sarawak dan permasalahan yang dihadapi kerajaan negeri dari semua aspek sebagai contohnya untuk mentakbirkan sebuah negeri yang mempunyai keluasan seluas Sarawak serta keadaan landskapnya yang "tidak-mesra-logistik-darat" dan taburan penduduk dihampir seluruh pelusuk negeri, Sarawak seharusnya juga mendapat peruntukan yang lebih besar lagi untuk segala urusan pentadbiran untuk memastikan sokongan rakyat Sarawak kepada BN berterusan.

-UnReportedNews™®

Sunday, 27 January 2013

KERAJAAN BN MENANGANI ISU RCI SABAH SECARA TELUS

-LANGKAH BN MENUBUHKAN SURUHANJAYA SIASATAN DIRAJA MENYIASAT DAKWAAN RCI SABAH BUKAN SAJA SATU TINDAKAN BERANI MALAH, MEMBUKTIKAN KEIKHLASAN BN MENYELESAI MASAALAH YANG DIKATAKAN TELAH MEMBELENGGU NEGERI BAWAH BAYU ITU SEJAK TIGA DEKAD DULU, JELAS BEKAS ORANG KANAN ANWAR IBRAHIM; DR CHANDRA MUZAFFAR SAMBIL MENYARAN AGAR SEMUA GOLONGAN RAKYAT BERSABAR & JANGAN MEMBUAT SPEKULASI ATAU TEKAAN MENGENAINYA SEHINGGA SURUHANJAYA SIASATAN DIRAJA MENGUMUMKAN KEPUTUSAN SIASATAN MEREKA SECARA RASMI-
 
Rakyat Malaysia samada di Semenanjung mahupun Sabah dan Sarawak perlu menunggu hasil siasatan dari Suruhanjaya Siasatan Diraja sebelum membuat apa-apa spekulasi dan kesimpulan mengenai motif di sebalik pemberian kad pengenalan Malaysia kepada pendatang asing pada masa lampau. Ini bagi membolehkan rakyat mendapat gambaran jelas tentang apa sebenarnya berlaku.

Sekiranya testimoni dari sesetengah pihak diterima bulat-bulat sebagai perkara sebenar, kita mungkin terperangkap dengan mempercayai sumber yang belum tentu sahih daripada satu hakikat kebenaran yang rumit. Lagipun, kenyataan oleh beberapa saksi pada hari ketiga siasatan telah disangkal oleh testimoni berikutnya pada hari keempat dan kelima. Perkara sebegini merupakan kebiasaan dalam siasatan yang dikendalikan secara terbuka dan berhemah.

Kerajaan Barisan Nasional di bawah pimpinan YAB Dato’ Sri Najib Tun Razak telah mengambil langkah berani dengan menubuhkan Suruhanjaya Siasatan Diraja untuk menyiasat isu kontroversi yang telah menjadi perbalahan dalam politik di Sabah selama lebih dari tiga dekad. Langkah ini menunjukkan kesediaan Kerajaan untuk menerima kebenaran tanpa mengira implikasi yang bakal ditimbulkan. Kebenaran yang bakal terungkai dari hasil siasatan ini akan membebaskan penduduk Sabah yang terdiri dari pelbagai kaum dan agama dari keraguan dan syak wasangka yang telah menjadi duri dalam daging kepada hubungan etnik di Sabah.

Namun demikian, dalam konteks ini, rakyat tidak seharusnya terlepas pandang mengenai satu aspek kritikal dalam pemberian hak kerakyatan kepada warga asing;iaitu sejumlah besar daripada pendatang asing yang memegang kad pengenalan merupakan mangsa perang berlarutan di Mindanao yang telah melarikan diri dari tempat asal untuk berlindung di Sabah sejak tahun 70-an. Aspek kemanusiaan ini merupakan pertimbangan utama dalam pemberian hak kerakyatan, terutamanya untuk negara seperti Malaysia, sebuah negara yang berpegang teguh kepada keadilan dan berbelas kasihan.

Menyorot kembali sejarah kemerdekaan negara pada tahun 1957, sejumlah satu juta penduduk Cina dan India yang bermastautin di Malaya telah diberi kerakyatan dalam sekelip mata. Ini berasaskan beberapa faktor tertentu seperti peranan dan kepentingan mereka dalam sektor ekonomi iaitu getah dan bijih timah, ancaman pemberontak komunis dan yang paling utama ialah perpaduan kaum yang telah disyaratkan oleh British untuk Tanah Melayu mencapai kemerdekaan. Sebagaimana pandangan dari Tun Dr. Mahathir Mohamad, kepimpinan UMNO pada masa tersebut juga telah bersedia untuk mengenepikan pemberian hak kerakyatan secara konvensional dalam usaha untuk menarik semua penduduk Tanah Melayu untuk turut sama memperjuangkan kemerdekaan. Pendekatan ini amat berbeza dengan kepemimpinan negara berbilang kaum lain dimana dikotomi atau pengasingan telah wujud di antara pribumi dan bukan pribumi hasil dari pemerintahan penjajah seperti Indonesia dan Myanmar. Di negara-negara seperti itu, peraturan pemberian kerakyatan amat ketat bagi memastikan asimilasi antara komponen kaum yang wujud.

Sebaliknya di Malaysia, pemberian hak kerakyatan kepada kaum bukan Melayu dan bukan Bumiputera telah mengubah lanskap negara sama sekali. Tanah Melayu yang telah wujud melalui Kesultanan Melayu sejak berkurun lamanya kini cumalah satu komuniti kaum Melayu di dalam pelbagai komuniti kaum lain yang wujud dalam negara. Dalam erti kata lain, pemberian hak kerakyatan secara mudah kepada orang Cina dan India telah mengubah sifat dan ciri utama pembangunan negara. Disebabkan inilah, cabaran terbesar negara sejak 55 tahun yang lalu adalah menyesuaikan hak orang Melayu yang merupakan penduduk asal Tanah Melayu dengan kepentingan bukan Melayu melalui integrasi kaum memandangkan kesemuanya merupakan rakyat Malaysia.

Jika dilihat dari satu sudut, perkara yang sama juga berlaku di Sabah, di mana penduduk Sabah turut melalui satu perubahan akibat dari pemberian hak kerakyatan kepada pelarian daripada negara jiran. Kaum Bumiputra bukan Islam yang merupakan kaum terbesar di Sabah sewaktu pembentukan Malaysia pada tahun 1963, telah hilang majoritinya kepada Bumiputra Islam. Keadaan ini telah menimbulkan perasaan bimbang dan runsing penduduk yang terdiridari kalangan pelbagai kaum dan situasi ini haruslah ditangani dengan bijak dan berempati.

Menyeimbang dan mengharmonikan kepentingan kedua segmen Islam dan bukan Islam serta elemen Bumiputra dalam perkara ini memerlukan ketangkasan dan kebijaksanaan kepimpinan negara.Dalam perkara ini, negeri Sabah amat beruntung kerana mempunyai tokoh pemimpin seperti Tan Sri Joseph Pairin Kitingan yang dikenali kerana kematangan fikiran beliau dan pengalaman politik yang luas telah berjaya mengekalkan keharmonian kaum dan agama di Sabah.


Sumber: MyMassa

*Artikel ini adalah terjemahan dari:Yayasan 1Malaysia
 -UnReportedNews™® 

WHIZZEKID, MUKA KO DIAT!

-KUPASAN "KARYA PALING TERBAIK" KATEGORI MERAPU NUKILAN BUDAK BINGUNG BERNAMA WHIZZEKID YANG BAGAIKAN BERADA "ALAMNYA SENDIRI"! KEKEKE!!!-
 
Betapa banyak cerita pasal pakatan dan juga pembelot negara yang boleh kita kongsikan tapi kenapa Sarawak pula yang menjadi sasaran anda?-Whizzekid
Yeler, patut kau tanyak "boss engkau" yang kini dilabelkan sebagai "Trojan Pembangkang" yang sengaja diserap ke dalam BN Sarawak untuk memporak-perandakannya. Hakikatnya, budak bingung ini sebenarnya buta, naif atau buat-buat bodoh kerana sudah lupa, bossnya sendiri telah dikenalpasti bertanggungjawab memulakan fitnah yang kononnya terdapat konflik diantara Ketua Menteri Pehin Sri Haji Abdul Mahmud dan Datuk Amar Haji Awang Tengah Ali Hassan. Budak bingung ini mungkin juga tidak menyedari yang bossnya yang telah dikenalpasti sebagai salah seorang dalang utama dalam perkara ini juga bakal diarah memberi penjelasan kepada Biro Displin BN Sarawak tidak lama lagi, gara-gara tindakannya yang menerusi blognya yang berkemungkinan boleh mencetus resah gelisah, syak wasangka dikalangan ahli-ahli PBB. Pembelot? Aku kah yang menulis artikel komplot yang kononnya Awang Tengah berniat menjatuhkan Taib? Akukah atau boss Budak Bingung tersebut yang pentingkan dirinya sendiri, mensensasikan lagi fitnah berkenaan menerusi blog pihak pembangkang? Mohon maaf, bukannya perinsip aku untuk berkongsikan apa-apa dengan spesis-spesis seperti Budak Bingung ini, lebih-lebih lagi bossnya yang menerusi penulisannya yang langsung tak berasas, nyata berbaur fitnah yang berniat menganggu-gugat perpaduan dalam PBB. Hakikatnya mengenai banyak lagi isu lain yang boleh dibangkitkan tetapi mengapa boss Budak Bingung ini memilih untuk mencipta konflik, menjadi batu-api, yang amat cenderung boleh mencetuskan perpecahan. Maaf aku tidak biasa berkongsi apa-apa spesis-spesis yang seperti anda. 
 
Sedangkan selama ini pun tanpa duduk di Sarawak dan atas kepimpinan CM Taib Mahmud, siapalah anda semua?-Whizzekid
Maafkan aku sekali lagi kerana aku benar-benar tidak memahami soalan yang diajukan oleh Budak Bingung ini. Dalam hal ini, siapa diri kami tidaklah begitu penting sebaliknya, persoalan tersebut harus diberi penjelasan oleh Budak Bingung dan bossnya akan siapakah diri mereka sebenarnya, entiti yng dipertanggungjawabkan oleh BN Sarawak dalam bidang cyber namun sebaliknya mengentam kerajaan.
 
Saya rasa anda semua akan merempat, mengemis macam sesetengah rakyat negara lain.-Whizzekid
Kenyataan Budak Bingung ini sebenarnya lebih tepat diajukan oleh bossnya sendiri yang merempat, melompat dari satu persatu dari parti-parti komponen BN Sarawak sambil mengemis ke sana sini memohon jumlah dana yang tidak munasabah langsung mencecah jutaan ringgit dari hampir semua agensi kerajaan yang majoritinya menyedari bahawa ianya amat tidak berbaloi jika melayani permohonan anda semua berdasarkan "nilai dan mutu kerja" anda semua yang tiada qualiti, intipati dan sebarang mesej yang hendak disampikan selain dari menghentam kerajaan. Strategi mainan anda semua yang hanya mengambil kesempatan untuk mengautkan kemewahan atas nama perjuangan BN Sarawak dan akan menyerang mana-mana individu yang enggan memenuhi pemintaan kalian sudah dapat dibaca. Dikhabarkan boss Budak Bingung ini telah begitu aktif bergerak ke sana sini membawa kertas kerja berkaitan aktiviti dunia maya namun lngsung tidak dilayani oleh pihak-pihak yang berkaitan. Yang terkini, kertas kerja dijaja oleh boss Budak Bingung berjumlah melebihi 1 juta ringgit mendapat reaksi dingin dari pihak yang dipohon yang memberi alasan akan membawa permohonannya ke Kuala Lumpur namun sebaliknya, keputusan sebenarnya sudah dicapai iaitu permohonan tersebut tidak diluluskan.
 
Suarakan pendapat anda kepada blogger yang sepatutnya tapi bukannya dengan membelasah para pemimpin yang tidak mengetahui asal usul cerita anda.-Whizzekid
Lagi sekali, anda seharusnya mengajukan soalan kepada boss anda yang merupakan orang nombor dua dalam entiti yang ditubuhkan oleh pemerintah dan bertanggungjawab dalam bidang dunia maya namun sebaliknya, dia adalah tok dalang yang merancang konflik ini yang menghentam taib dan Awang Tengah
 
Contohnya pasal artikal audie61 yang berkenaan ‘Awang Tengah's Men‘.. Nampak sangat mereka ini tidak memahami.-Whizzekid
Aduh, begitu ceteknya pemikiran anda jika dilihat kedaifan serta ketandusan dalil dalam cubaan spin mengenai perkara yang diatas hingga ianya mengambarkan anda dan boss anda sendiri bagaikan tidak begitu memahami penulisan anda sendiri namun, berharap orang akan memahaminya dan sekiranya mereka tidak paham, menyalahkan orang lain pula.
 
Boooooo for all of the blogger yang bagi malu je. Jangan aibkan orang lain jika diri sendiri pun tidak seberapa eloknya. Pandang cermin sebelum kritik orang lain.-Whizzekid
Amboi, jelas anda belum mencapai kematangan fikiran berbanding dengan umur anda. Siapa yang mengaibkan Awang Tengah dengan tuduhan melulu dia berkomplot ingin menjatuhkan Taib? SarawakReport? Nyatakan dimana "keelokan" boss anda dalam artikel-artikel merapunya mengenai dua pemimpin kanan PBB berkenaan? Pandang cermin? Pandanglah kekurangan parti sendiri sebelum nak mengkritik parti orang lain.
 
Jika ada blogger yang terima duit suapan untuk menjadi blogger terkenal, rasanya ramai dah yang menjadi kaya. Namun kebanyakan blogger tidak kaya kerana mereka ini menulis berdasarkan minat dan juga prihatin.-Whizzekid
Kenyataan anda bertentangan dengan pendirian boss anda sendiri yang pernah mengeluarkan kenyataan, "tiada blogger yang sanggup melakukan kerja tanpa dibayar". Namun aku agak tidak bersetuju dengan ayat yang kedua diperenggan diatas kerana dari pengamatan aku, penulisan anda dan bos anda langsung tidak mengambar keperihatinan dan minat, sebaliknya lebih menjurus memercikkan konflik menerusi hasutan dan spekulasi liar.
 
Dan ada juga pemberita surat khabar yang masuk campur dalam penulisan artikal blogger-blogger ini. Kalau dah makan gaji di syarikat penulisan surat khabar, janganlah campur adukkan kerja penulisan di surat khabar bersama blog di alam maya. Rasanya semua itu tidak perlu.-Whizzekid
Mengapa dengki kah? Tak tahan bersaing dengan aku ker? Aku nak bagi tau anda satu rahsia ya, yang menggalakkan aku berblogging adalah boss anda sendiri malah beberapa artikel dalam blognya adalah nukilan aku. Terimakasih atas peringatan anda, selama ini aku mampu membahagikan masa untuk berblogging atau bekerja malah, majikan aku sendiri mengalakkan aku berblogging. Kewujudan aku dalam dunia blog ini amatlah diperlukan berdasarkan sambutan pembaca yang amat luar biasa sekali kerana sokongan mereka telah membolehkan blog aku berada dalam ranking tiga blog politik terbaik di Sarawak secara konsisten manakala pada peringkat nasional, kesudian pembaca blog aku telah meletakkan blog aku disenarai dalam top 100 pro-BN di Malaysia iaitu jauh lebih baik dari blog anda dan juga blog boss anda. Secara logiknya, sesuatu yang kurang diminati atau tidak mendapat sambutan oleh orang ramai lah yang tidak relevan dan di perlukan lagi kan?
 
Tanya boss anda mengenai kesahihan perbualan kami pada tahun lepas. Bagaimana kita nak mempercayai integriti seseorang blogger yang mengakui mereka-rekakan cerita hanya untuk menaikkan hit blognya.
 
Menggemparkan dunia politik dengan berita sebegini bukanlah cara persaingan sihat.-Whizzekid
Ya, dalam hal ini aku bersetuju dengan kenyataan anda, boss anda sepatutnya tidak mereka-reka konflik dengan bertujuan untuk mengemparkan dunia politik hanya untuk menaikkan hits blognya.

-UnReportedNews™®

Saturday, 26 January 2013

ANTARA DUA; SAMAADA BLOGGER ITU BENGAP ATAU PALOI! (KURANG BIJAK)

-JANGAN CUBA HINA ATAU PANDANG RENDAH AKAN TAHAP KEPINTARAN PEMBACA BLOG ANDA (SEKIRANYA ADALAH) MAHUPUN PEMERHATI POLITIK DENGAN MEMBUAT KENYATAAN YANG BERTENTANGAN DENGAN APA YANG ANDA GAMBARKAN MELALUI PENULISAN ANDA SELAMA INI .. PELAYAR INTERNET BUKANNYA TAK PINTAR "TAHAP KELDAI" (DENGAN HORMAT, TIADA NIAT UNTUK MENGHINA) MACAM PENULISNYA .. KEKEKE!!!-
Mana yang lebih hina? Mati-mati menyatakan diri berada dipihak yang betul sedangkan seantareo mata dunia (tolak kroni-kroni tegar yang tak bisa lagi membezakan mana yang betul atau salah, jahat atau baik, bermaruah atau sebaliknya) melihat segala kejahatan yang dilakukan oleh sekutu penulis dan penulis sendiri menunjukkan langsung perasaan malu mahupun kekesalan (It really reminds me of the Zionist Regime lah!).
Cuba penulis huraikan dimana kebaikannya dan kemuliaan seorang ahli parti komponen BN mereka-reka sesebuah konflik yang tiada asas langsung yang melibatkan Ketua Menteri Sarawak Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud yang juga pengerusi BN Negeri dan Presiden PBB anda, parti komponen BN rakan penuli sendiri dan memperlagakan beliau dengan salah seorang menteri dan pemimpin kanan PBB Datuk Amar Haji Awang Tengah Ali Hasan.
Apabila rakan blogger; MELANAU BLOGGER™ cuba mempertahankan serangan tersebut dengan fakta-fakta yang logik berasaskan pengelamannya "ngerinya" bersama entiti blogger berkenaan beberapa tahun dahulu, ada pula "Pak Sanggup" yang sanggup meng"kambinghitam"kan dirinya dan rela disua kehadapan untuk menyerang MELANAU BLOGGER™ pula. Namun, kepada mereka yang mengikuti rentetan isu ni, artikel terakhir "Pak Sanggup" itu betul betul menunjukkan samada penulis itu tidak matang atau benar-benar lembab pemikirannya atau buat-buat bodoh (dengan hormat).
Dimana rasa hormat dan setiakawan rakan karib penulis berkenaan apabila menyentuh malah mereka-reka sesuatu konflik dalam parti rakan komponen BN Sarawak sendiri walaupun semua orang tahu akan "a well known open secret" yang parti penulislah yang sebenarnya bermasaalah dan mengelami perpecahan namun atas rasa semangat perjuangan berpasukan pemimpin-pemimpin serta rakan-rakan dari parti komponen lain bertegas enggan mengulas perkara tersebut walaupun didesak oleh pihak-pihak media. Namun ianya adalah keadaan buat rakan karib penulis adalah sebaliknya kerana tanpa paksaan, tanpa ditanya beliau menyerang Awang Tengah bertubi-tubi sebelum dikatakan "berkongsi" cerita dengan SarawakReport apabila tiada pihak yang mengambil "port" atas serangannya.
Jangan cuba menunding jari ke arah SarawakReport kerana mereka adalah pihak ketiga yang menggunapakaikan semula artikel-artikel yang dicipta kuncu baik penulis yang menganggap rakan saya biadap dalam usahanya mempertahan PBB dengan membuat teguran secara berhemah dan wajar. Jadilah seorang lelaki yang berani menghadapi apa-apa saja dek atas permainan poltik yang dimulakan oleh diri sendiri bukan menyalahkan orang lain.
Pesanan Pak Sanggup berkenaan kepada MELANAU BLOGGER™ yang merupakan penulis blog politik yang memegang ranking nombor satu di negeri ini sejak beberapa tahun ini,"Berhati-hati sebelum berbicara, terlajak kata susah nak berundur," wajar ditujukan dengan rakannya, blogger yang terunggul di Sarawak seperti yang sering diperakuinya dimana beliau membayangkan yang beliau adalah jaguh membuat "prediction" dan meramalkan keadaan politik Sarawak menerusi penulisan merapu melampau-lampau walaupun, situasi itu sebenarnya nyata dimulakan dirinya sendiri.
Sekarang aku pulak nak bagi bagi pesanan dengan Pak Sanggup dan rakan bloggernya, golongan manusia yang dianggap bodoh pada tahap yang amat luarbiasa adalah mereka yang mengeluarkan kata-kata sebelum berfikir berulang kali.
PS: Dengar cerita, blogger tersoho Sarawak tersebut telah memohon dana mencecah jutaan ringgit dari agensi kerajaan baru-baru ini. Untuk apa bayaran tu? Untuk menutup mulut? Kekeke!!!

-UnReportedNews™®

Artikel berkaitan:

ANTARA DUA; SAMAADA BLOGGER ITU BENGAP ATAU PALOI! (KURANG BIJAK)

HELLO-HELLO? ADA ORANG DISANA TAK?

BENARKAH PBB SUDAH BACUL?

APA KATA KM TENTANG PLOT MENGENAINYA: RUBBISH!

PLOT TUMBANGKAN KETUA MENTERI HANYA MAINAN POLITIK KOTOR!

SEBAR FITNAH: DISEBABKAN BLOGGER & KRONI TAK DAPAT HABUAN?

PLOT TO DUMP TAIB-CERITA REKAAAN SEMATA-MATA

UNTUK ORANG SARAWAK SAHAJA: SIAPA MAKAN CILI DIA RASA PEDAS..

Friday, 25 January 2013

HELLO-HELLO? ADA ORANG DISANA TAK?

-MUNGKIN MEREKA INI "BUTA ATAU PEKAK ATAU KEDUA-DUANYA SEKALI", ITU SAJA UNGKAPAN YANG DAPAT AKU BERIKAN SETELAH MEMBACA KUPASAN TERBAIK NUKILAN RAKAN SEPASUKANKU; MELANAU BLOGGER™, TAK PERCAYA? BACALAH SENDIRI! KEKEKE!!!- 

Malangnya fitnah blogger tersebut tak menjadi. Gambar terkini Taib dan Awang Tengah bersama pemimpin-pemimpin PBB yang lain semasa sambutan Maulidur Rasul 2013 diBetong semalam
Ramai kalangan orang politik beranggapan salah satu cara untuk menunjukkan mereka "profesional" adalah dengan "menafikan" dan bercakap dengan penuh putar belit setiap kali berhadapan dengan suatu isu. Kalangan pemimpin PBB tidak terkecuali mempamerkan lagak yang memualkan itu, seolah-olah rakyat terlalu lurus untuk mereka perbodohkan.
 
Dalam dua hari ini, dunia siber di Sarawak tiba-tiba hangat dengan laporan dari laman Sarawak Report berkenaan satu komplot dalam PBB untuk mengguling Ketua Menteri Taib Mahmud.
 
 
Para pembaca maya mungkin mual seketika mendengar sandiwara pemimpin Barisan Nasional Sarawak yang menyalahkan blog Sarawak Report dalam hal itu.
 
Benar atau tidak seperti yang didakwa, isu tersebut bukan dibangkit oleh DAP, PAS atau PKR. Sebaliknya oleh "perkakas PBB" yang dibayar dengan lumayan.

Saya sudah beberapa kali menulis dan mengulas tentang blogger SPDP yang secara konsisten menyerang pemimpin PBB. Menariknya blogger berkenaan dibiayai sendiri oleh Barisan Nasional diperingkat persekutuan dan juga negeri.
 
Pemimpin PBB kelihatan sangat takut dengan blogger tersebut, sehingga sanggup menabur wang ringgit untuk memastikan blogger ini sentiasa ‘kenyang’.
 
Alangkah jahanam, bila wang jutaan ringgit yang sepatutnya lebih baik untuk membantu rakyat dikampung-kampung . tapi mereka curahkan untuk kelompok blogger berkenaan agar terus mendabik dada. Alasannya, mereka adalah UMB.
 
Lebih ironi, agensi kerajaan turut menabur dana untuk kelompok blogger tersebut. Adakah itu salah Sarawak Report?
 
Kalangan pemimpin BN Sarawak merasakan mereka sangat bijak, kerana menunding jari kepada Sarawak Report.
 
Mungkinkah kejantanan mereka telah dikembiri oleh para conmen yang mendampingi mereka selama ini, lantas tidak mampu bersuara, jauh sekali menyergah blogger pro-BN yang menjadi dalang di sebalik semua itu.
 
Sampai bila lagi pemimpin dan blogger terbabit terus membohongi seluruh rakyat Sarawak dengan sandiwara mereka. Adalah presiden SPDP turut menjadi tangan ghaib disebalik semua itu?
 
Yang paling pasti semua itu bukan Sarawak Report, kerana blog Sarawak Report tidak bercita-cita untuk jadi pemimpin. Dan rakyat Sarawak juga tidak terlalu bodoh untuk membayangkan mereka akan dipimpin sebuah Blog atau laman web.
 
Inilah bahagian yang paling serius untuk kita pertimbangkan, segalanya penuh penipuan dan sandiwara yang dibiayai sendiri oleh kerajaan Barisan Nasional.
 
Paling bahaya adalah menjadi penyokong setia, kerana rakyat akan dianggap sekadar "kaldai" untuk mereka pergunakan sepenuhnya...
 
Sumber: MELANAU BLOGGER™
 

Thursday, 24 January 2013

ANWAR NAK BERTANDING DI SARAWAK?

-PUCUK DICITA ULAM MENDATANG, KALAU SUNGGUH TUAN BERHAJAT NAK BERTANDING DI SINI, KECIL TAPAK TANGAN, STADIUM NEGERI SARAWAK KAMI TADAHKAN! KEKEKE!!!-


Kalau betul-betul hang (Ketua Umum Pakatan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim) anak jantan yang mempunyai "teloq" berani bertanding di kawasan Parlimen lain bukannnya Parlimen Permatang Pauh iaitu "kubu kuat PKR" dalam PRU-13 kelak, hang mai lah pi sini bertanding kat Sarawak ni! (Kena baca pakai slang Penang noo)
 
Datuk Seri Anwar Ibrahim baru-baru ini telah membayangkan kemungkinan dia tidak akan bertanding mempertahankan kerusi Parlimennya di Permatang Pauh sebaliknya sedang mempertimbangkan samaada akan bertanding di dua kawasan Parlimen yang lain.
 
Betulkah Parlimen Permatang Pauh masih menjadi "kubu kuat PKR" lagi? Aku yang di Sarawak ni pun ada dengar cerita PKR dah "goyang" di sana disebabkan "rakan-rakan sepakatan" Anwar Ibrahim dan termasuk dirinya sendiri yang banyak tidak melangsaikan janji-janji Pilihanraya Umum 2008 yang lepas.
 
Anwar sebenarnya sedar yang beliau sudah tidak "selamat lagi" di Permatang Pauh kerana telah hilang pengaruhnya di kawasan tersebut kerana masyarakat, terutamanya orang Melayu di sana sudah muak dengan mainan politiknya.
 
Pasukan khas yang dihantarnya membuat post-mortem dan "kajian" selepas lawatan PM Najib di Permatang Pauh baru-baru ini sudah pasti memberi keputusan yang negatif dan buruk sehinggakan Anwar Ibrahim sendiri tidak pasti lagi jika dia selamat atau tidak jika bertanding di sana kelak.
 
Orang lain boleh lah hang auta Bang Anu, habih hang kali kali ni, hang kena pegang janji hang buat dulu noo..kalau pakatan tak berjaya jadi kerajaan, hang berenti politik dan pi bertobat yee...kekeke!!!
 
-UnReportedNews™®

KOMPOM USTAZ NASHA AKAN MASUK UMNO?

-KETUA PEMUDA PAS SI NASRUDIN HASSAN JELES PADA USTAZ NASHA YANG MENGIRINGI ROMBONGAN PN NAJIB KE GAZA SEBAB ITU DIA "MENGKEK" SANGAT KOT! USTAZ NASHA DAH SAMPAI KE GAZA, KO (NASRUDIN) ADA? KEKEKE!!!-

 
Tindakan Ketua Pemuda Pas Pusat, Nasrudin Hassan yang memperlekehkan lawatan kemanusiaan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ke Gaza diselar oleh Ketua Pemuda Umno hari ini.
 
Khairy Jamaluddin berkata, Nasrudin tidak harus bertindak sedemikian kerana lawatan tersebut bertujuan memberi sokongan kepada perjuangan rakyat Palestin membebaskan negara mereka daripada Israel.
 
Menurut Khairy, Nasrudin sebenarnya iri hati kerana lawatan Perdana Menteri mendapat sambutan luar biasa rakyat Palestin dan pemimpin Hamas.
 
"Nasrudin sepatutnya mengetepikan kepentingan politik dengan memberi sokongan penuh kepada Perdana Menteri kerana lawatan itu menunjukkan rakyat negara ini sentiasa menyokong perjuangan rakyat Palestin.
 
"Sikapnya itu amat tidak matang apabila mencampurkan soal politik dalam negara dengan perjuangan kemanusiaan bagi membebaskan bumi Palestin dan rakyatnya yang dizalimi Israel sejak puluhan tahun lalu," katanya kepada pemberita selepas mengadakan perjumpaan dengan ketua-ketua Pemuda Umno Pahang dalam siri lawatan kerjanya bagi meninjau persiapan menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13 di Temerloh.
 
Beliau berkata demikian bagi mengulas kenyataan Nasrudin yang mengeluarkan kenyataan mencemuh lawatan kemanusiaan Perdana Menteri ke Gaza dengan perkataan kesat dalam blognya.
 
Selasa lalu, Najib menjadi Perdana Menteri Malaysia yang pertama untuk menjejakkan kaki di bumi Palestin dalam rangka lawatan kemanusiaan ke Gaza.
 
Dalam lawatan singkat itu, Najib ditemani isteri Datin Seri Rosmah Mansor, Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman, dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom.
 
Sumber: KL Pos
 
-UnReportedNews™®

WASATIYYAH TUNGGAK KESATUAN UMMAH

-PERUTUSAN DULI YANG DIPERTUAN AGONG SEMPENA SAMBUTAN MAULIDUR RASUL 2013-

alt
 
Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah bertitah sekiranya pendekatan wasatiyyah dapat dihayati, maka perpaduan boleh dicapai serta kecemerlangan akan menjadi kenyataan.

Baginda juga percaya rakyat di negara ini amat memahami dan menyedari kepentingan perpaduan dalam sesebuah masyarakat dan negara.  

"Perpaduan, kestabilan dan kesejahteraan adalah amat penting untuk meneruskan agenda pembangunan, membina kekuatan dan mendaulatkan negara," titah baginda pada majlis sambutan Maulidur Rasul peringkat kebangsaan tahun 1434H di sini hari ini, lapor Bernama. 

Turut berangkat hadir pada majlis itu Raja Permaisuri Agong Tuanku Hajah Haminah.  

Sambutan bertemakan 'Wasatiyyah Tonggak Kesatuan Ummah' itu juga turut dihadiri Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom dan bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi. 

Seri Paduka baginda turut menyeru rakyat agar bersama-sama mengekal dan memperkukuhkan perpaduan untuk membina kekuatan bagi memajukan agama, bangsa dan negara. 

"Marilah kita sama-sama menjayakan setiap usaha pembaharuan dan perubahan dengan menggunakan acuan Islam sebagaimana yang diajar Nabi Muhammad S.A.W iaitu dengan penuh kesederhanaan dan berimbang," titah baginda. 

Baginda bertitah sirah Rasulullah juga menunjukkan bahawa kepelbagaian dalam masyarakat sama ada dari segi keturunan, pegangan agama, budaya dan bahasa, bukanlah satu masalah dan penghalang kepada perpaduan asalkan kesederhanaan atau pun pendekatan wasatiyyah itu dijadikan amalan dalam kehidupan.
 
Pada majlis itu baginda turut berkenan menyampaikan Anugerah Perdana Maulidur Rasul kepada bekas Yang Dipertua Majlis Islam Sarawak dan bekas Mufti Negeri Sarawak Datuk Seri Anis Abot.
 
Sumber: KL Pos
 
-UnReportedNews™®

SALAM MAULIDUR RASUL

-SALAM MAULIDUR RASUL KEPADA SEMOGA PEMBACA UnReportedNews™®, SELAWAT & SALAM KE ATAS RASUL JUNJUNGAN KITA NABI MUHAMMAD SAW DIHARI KEBESARANNYA-

Photo: <3 Salam Maulidur Rasul <3

Ucapan dengan tulus ikhlas dari Pusat Khidmat Parlimen Santubong

-UnReportedNews™®

BENARKAH PBB SUDAH BACUL?

-MENGAPAKAH MESTI "BERPURA-PURA MENUNDING" JARI KE ARAH YANG LAIN (SARAWAKREPORT) SEDANGKAN "MUSUH DALAM SELIMUT" BN SARAWAK SELAMA INI TELAH JELAS MENAMPAKKAN DIRI MELALUI PENULISAN FITNAHNYA? PBB MERUPAKAN PARTI TERKUAT DALAM BN SARAWAK NAMUN KE MANAKAH PERGI "SUARA-SUARA" GARANG PBB? ATAUPUN MEMANG PBB SUKA DIPERMAIN-MAINKAN OLEH BLOGGER INI?-


Usah biarkan ahli-ahli PBB baik di peringkat akar-umbi mahupun di peringkat yang tertinggi menanti lebih lama dalam resah lagi tertanya-tanya samada ada kebenaran dalam fitnah yang dilempar blogger ini. Lebih lama ianya dibiarkan, semakin banyak "persoalan" akan timbul.
 
Fitnah yang dilemparkan adalah tuduhan yang teramat serius kerana ianya melibatkan pemimpin kanan PBB  Datuk Amar Awang Tengah Ali Hassan dan Presiden PBB Pehin Sri Abdul Taib Mahmud yang juga merupakan Ketua Menteri Sarawak.
 
Apakah tuduhan yang mengatakan Datuk Amar Awang Tengah Ali Hassan cuba mengatur strategi untuk menjatuhkan kepimpinan Pehin Sri Abdul Taib Mahmud boleh dibiarkan begitu saja? Mengapa tidak dicantas terus "parasit" yang sudah dikenalpasti itu agar ianya tidak menular menjadi kanser yang lebih kronik lagi?

SUDAH TERANG LAGI NAK BERSULUH?

Walaupun Ketua Menteri Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud menganggap "plot untuk menjatuhkannya" adalah semata-mata "mainan politik kotor" namun bagi ahli-ahli diperingkat akar-umbi, mereka tentu tertanya-tanya mengapa pemimpin-pemimpin PBB lain seakan "menutup mata" dan membiarkan saja pemimpin tertinggi PBB diperolokkan begitu saja tanpa mengambil tindakan ke atas "musuh dalam selimut" yang telah seakan begitu angkuh dan berani menunjukkan dirinya?

Sekiranya PBB tidak mengambil tindakan atau tidak berbuat apa-apa untuk mengembalikan maruah PBB selaku parti terkuat dalam BN Sarawak, tidak mustahil pelbagai persepsi akan timbul dikalangan penyokong-penyokong PBB, terutamanya pada peringkat akar-umbi. Tidak mengambil tindakan bermakna membuka ruang bagi pihak-pihak yang lain untuk berbuat perkara yang serupa kepada PBB dimasa yang akan datang kerana tanggapan PBB sudah bacul, takut untuk bersuara dan enggan mempertahankan diri.
 
Sewajarnya, tindakan seharusnya diambil sewaktu artikel pertama blogger tersebut yang berbaur fitnah hasutan yang menunjukkan kecenderungan ingin memecahkan perpaduan PBB dikeluarkan bukanlah menanti sehingga ianya mencapai tahap sebegini.

PBB harus mengambil tindakan sekarang, lebih-lebih lagi ketika kita menghampiri ambang  PRU-13 untuk merapatkan saf, memulihkan perpaduan dan mengembalikan kepercayaan penyokong-penyokong PBB agar kekal menjadi tunjang utama BN Sarawak.

-UnReportedNews™®

Artikel berkaitan:

APA KATA KM TENTANG PLOT MENGENAINYA: RUBBISH!

PLOT TUMBANGKAN KETUA MENTERI HANYA MAINAN POLITIK KOTOR!

SEBAR FITNAH: DISEBABKAN BLOGGER & KRONI TAK DAPAT HABUAN?

PLOT TO DUMP TAIB-CERITA REKAAAN SEMATA-MATA

UNTUK ORANG SARAWAK SAHAJA: SIAPA MAKAN CILI DIA RASA PEDAS..


Wednesday, 23 January 2013

APA KATA KM TENTANG PLOT MENGENAINYA: RUBBISH!

-DALANG YANG MEMULAKAN FITNAH, "MASTERMIND" YANG MENCIPTAKAN FITNAH & MENGAPA FITNAH ITU DICIPTA SUDAH DIKENALPASTI? BETULKAH NI? KEKEKE!!!-
 
 
Rancangan yang cuba hendak "memporak-perandakan" perpaduan PBB menerusi fitnah plot yang kononnya Datuk Amar Haji Awang Tengah ingin menjatuhkan Ketua Menteri Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud nampaknya tidak menjadi!
 
Menurut satu sumber yang boleh dipercayai, Awang Tengah telah pun menemui Taib mengenai perkara ini semalam. Taib juga dikatakan telah menganggap segala fitnah tersebut sebagai "sampah" dan hanya mainan politik kotor semata-mata!
 
UnReportedNews™® difahamkan, juga menerusi pertemuan itu, beberapa orang dalang, baik yang mencipta atau menyebar fitnah mahupun tujuan utama penyebaran fitnah itu sudah dikenalpasti!
 
Mmmm .. tak tau ler apa tindakan yang di ambil oleh Taib seterusnya.
 
 
Artikel berkaitan:

PLOT TUMBANGKAN KETUA MENTERI HANYA MAINAN POLITIK KOTOR!

SEBAR FITNAH: DISEBABKAN BLOGGER & KRONI TAK DAPAT HABUAN?

PLOT TO DUMP TAIB-CERITA REKAAAN SEMATA-MATA

UNTUK ORANG SARAWAK SAHAJA: SIAPA MAKAN CILI DIA RASA PEDAS..

Naib Presiden Kanan Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Datuk Amar Awang Tengah Ali Hassan menafikan laporan beliau dalang di sebalik konspirasi menggulingkan Presiden parti Tan Sri Abdul Taib Mahmud.

Awang Tengah yang juga Menteri Perancangan Sumber dan Alam Sekitar II juga menyifatkan laporan itu sebagai kerja 'orang luar' yang mahu melihat tunjang Barisan Nasional Sarawak berpecah dan lemah, terutama menjelang pilihan raya umum.

"Saya tegaskan tidak ada plot sedemikian. Saya sentiasa bersama dan komited kepada ketua menteri dalam semua situasi. Saya antara yang mahu ketua menteri terus mengetuai parti, kerajaan negeri dan rakan saya dalam parti tahu mengenai perkara ini," katanya dalam kenyataan, di Kuching hari ini.

 
Beliau juga percaya laporan 'Plot to Topple Chief Minister of Sarawak' (Rancangan untuk gulingkan ketua menteri sarawak) yang diterbitkan akhbar tempatan semalam bersumberkan Sarawak Report, portal berpangkalan di luar negara dan dikenal pasti antikerajaan Sarawak, selain menerbitkan dakwaan yang diketahui umum sebagai palsu dan tidak berasas selama ini.

Mengenai dakwaan Sarawak Report mereka menerima dosir mengenai rancangan menyingkirkan Taib pada konvesyen parti Mei ini daripada sumber rapat Taib, Awang Tengah berkata tidak masuk akal bagi 'sumber rapat' ketua menteri itu menyerahkan dosir tersebut kepada portal yang selama ini menghentam ketua menteri dan kerajaan Sarawak.

"Saya telah membuktikan saya anggota yang setia kepada parti dan ketua menteri yang juga presiden parti," katanya menambah pada 1998 beliau diminta menjadi calon untuk jawatan naib presiden kanan parti yang diterimanya pada saat-saat akhir dan menang, namun meletak jawatan secara sukarela bagi memastikan perpaduan dan hierarki dalam parti dapat diteruskan.

"Saya tidak bercita-cita tinggi atau gila jawatan baik dalam parti atau kerajaan. Dalam kerjaya politik saya, saya tidak pernah melobi untuk jawatan. Saya cuma mahu berkhidmat kepada rakyat, parti dan negeri," katanya.

Awang Tengah yang juga Menteri Pembangunan Kemudahan Awam dan Pembangunan Industri menyifatkan laporan itu berniat jahat dan beliau tidak akan terperangkap dalam jerat berkenaan.

Laporan itu juga mendakwa kumpulan yang dipimpin Awang Tengah akan terus berlakon sebagai bersatu ketika pilihan raya umum akan datang, telah menerima sokongan ramai pengikut termasuk anggota keluarga terdekat Taib bagi menyingkirkannya pada Mei ini.

Sementara itu, Timbalan Presiden parti Datuk Amar Abang Johari Tun Openg menyifatkan laporan terbabit sebagai dakwaan nakal dan dilakukan kerana keteguhan ikatan antara anggota PBB.

"Saya tahu beliau (Awang Tengah) bukan 'Brutus'. Saya kenal beliau kerana saya turut bertanggungjawab dalam pencalonannya pada 1987 untuk bertanding di Lawas.

"Kami (PBB) kuat sebab itu yang lain cemburu. Bila cemburu mereka akan cuba mencetuskan pergaduhan antara kami. Saya nasihatkan penyokong PBB agar tidak melayan dakwaan ini kerana ia tidak benar," katanya kepada pemberita di Kuching, semalam.

-Bernama
 
-UnReportedNews™®

 

UnReportedNews™® Hot Sizzling Malaysian Counterparts List